
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Terörsüz Türkiye” sürecinde kasım sonunu işaret etti. Yıldız, yaklaşık 2 bin 800 kişinin yasadan yararlanacağını söyledi. Kurucu ve üst düzey kadroların kapsam dışında kalacağını belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sürecin takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. İktidarın “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı süreçte kasım sonuna kadar sonuç beklediklerini belirtti.
Sabah yazarı Yavuz Donat’ın aktardığı açıklamada Yıldız, “Kasım sonuna kadar sonuç alınır” dedi. Ardından cezaevlerinde terör suçlarından bulunan kişiler için işlemlerin başlayacağını ifade etti.
Yıldız, yasal düzenlemenin kapsamına ilişkin sayısal bilgi de paylaştı. Açıklamasına göre, yaklaşık 2 bin 800 kişinin yasadan yararlanması öngörülüyor.
Böylece Yıldız, süreçteki sonuç beklentisini cezaevlerinde başlayacak işlemlerle ilişkilendirdi. Açıklamada, işlemlerin hangi tarihte tamamlanacağına ilişkin ayrıntı verilmedi.
Yıldız, örgütün kurucu kadrosunun düzenlemeden yararlanamayacağını vurguladı. Ayrıca, 1984’ten bugüne üst düzey yöneticilik yapan kişilerin kapsam dışında kalacağını belirtti.
Bu grubun yaklaşık 230 kişiden oluştuğunu ifade etti. Böylece düzenlemeden yararlanacak kişiler ile yönetici kadrolar arasında ayrım yapılacağını açıkladı.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube