islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4151
EURO
34,7918
ALTIN
2.432,79
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Almanya’daki ‘Anti-Korona’ Gösterilerinde Keşmekeş

Almanya’daki ‘Anti-Korona’ Gösterilerinde Keşmekeş

Mirat Haber Ajansı

Alman protestocular bugün tarihi Reichstag meclis binasına hücum etmeye çalıştı. Polis barikatları, Alman hükümetinin COVID-19 koruma önlemlerine karşı gösteri yapan öfkeli protestocular tarafından ezildi. Berlin sokaklarında yaklaşık 40.000 protestocunun katıldığı bir günlük yürüyüşün ardından Alman parlamentosunda polisle şiddetli bir çatışma çıktı. Bu gösterilerin boyutları daha küçük olmasına rağmen, Londra, Paris ve Zürih’teki Avrupa başkentlerinde de benzer protestolar patlak verdi.

Ancak polis, protestocuları parlamentoya girmeden önce durdurdu. Berlin polisi daha sonra çatışma sırasında protestocular tarafından taş ve şişelerin atıldığını söyledi. Sosyal medyada görüntülenenlerden bazıları 1871-1918 Alman İmparatorluğu bayrağını ve aşırı sağın diğer sembollerini salladıkları görülüyor. Alman başkentindeki polis, göstericilerin sosyal mesafe kurallarına uymamasından birkaç saat sonra kitlesel protestoyu sert bir biçimde dağıttı. Berlin polisi, miting sırasında yaklaşık 300 kişiyi gözaltına aldıklarını doğruladı. Şehir yetkilileri, güvenlik önlemlerinin göz ardı edileceğinden korkarak başlangıçta yürüyüşün ilerlemesini durdurmaya çalıştı. Yasak, yine de protesto sözü veren ve bazıları açıkça şiddet çağrısında bulunan organizatörlerin öfkesine yol açtı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.