islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Lübnan’ın Yeni Başbakanı Mustafa Edip

Lübnan’ın Yeni Başbakanı Mustafa Edip

Mirat Haber Ajansı

Pazartesi günü Lübnan’ın yeni başbakanı olmak için az tanınan bir diplomat aday gösterildi. Mustafa Edip, siyaset kurumu tarafından seçildikten sonra değişimi somutlaştırmanın neredeyse imkânsız zorluğuyla karşı karşıya. Edip, 2013’ten beri Lübnan’ın Almanya büyükelçisi. Adı ancak Pazar günü, hükümeti Beyrut limanındaki ölümcül 4 Ağustos patlamasından sonra istifa eden Hasan Diab’ın yerine kullanılmaya başlandı.

Kuzeydeki Trablusşam kentinde doğan 48 yaşındaki Sünni Müslüman, Lübnan’ın mezhep temelli güç paylaşım sistemi altında başbakan olmaya hak kazandı. Berlin büyükelçiliği web sitesindeki biyografisi, siyaset bilimi alanında doktora derecesine sahip olduğunu belirtiyor. 2000-2004 yılları arasında, Pazartesi günü adaylığını destekleyen bir milyarder ve eski başbakan olan Necip Mikati’ye danışmanlık yaptı. 2011 yılında dönemin başbakanı Mikati, Edip’i kabine başkanı olarak atadı. Eski başbakanlar Saad Hariri ve Fuad Sinyora da, diğer iki adayın Hizbullah ve onun siyasi müttefikleri tarafından reddedildiği bildirildikten sonra ağırlıklarını Edip’in arkasına attılar. Atanması, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un önemli bir ziyaret için ülkeye geleceği zamana denk geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.