islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4472
EURO
34,7381
ALTIN
2.429,15
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Netflix: “İfade Özgürlüğümüz Engelleniyor’

Netflix: “İfade Özgürlüğümüz Engelleniyor’

Mirat Haber Ajansı

Netflix, bir Hint mahkemesinin, dolandırıcılık iddialarıyla karşı karşıya kalan 4 Hintli işadamı hakkındaki bir Netflix dizisinin yayınlanmasını durdurma kararının ifade özgürlüğünü zedelediğini iddia ediyor. ABD yayın devi, karara karşı bir mahkemede bunun aynı zamanda şirkete mali açıdan da zarar veridiğini savundu. Milyarder Kötü Çocuklar dizisi, alkol kralı Vijay Mallya, Sahara grubunun başkanı Subrata Roy, Hintli bilişim yöneticisi Ramalinga Raju ve kuyumcu Nirav Modi hakkında bir belgesel dizisi. Netflix, filmdeki ana karakterlerden bazılarının gizlilik haklarının ihlal edildiği iddiası ardından Hindistan mahkemesinin emriyle bu ay diziyi durdurma kararı aldı aldı.

Subrata Roy şu anda mahkeme tarafından yasadışı olduğu tespit edilen bir plan için yatırımcılara milyarlarca doları geri ödemesine karar verilen bir davada kefaletle serbest. Sahara grubu, Roy davada yanlış bir şey yaptığını reddetti ve yatırımcılara şimdiden geri ödeme yaptı. Netflix, doğu Bihar eyaleti Yüksek Mahkemesindeki bir temyizde ifade özgürlüğünü savunurken, belgesel dizisinin kamuya açık olan bilgilerin bir asimilasyon olduğunu söyledi. Netflix, Milyarder Kötü Çocuklar’ı Hindistan’da biriken en kötü şöhretli kodamanlar arasındaki açgözlülük, dolandırıcılık ve yolsuzluğu araştıran bir araştırma belgeseli olarak tanımlıyor. Hindistan’daki bazı Netflix şovları daha önce mahkeme güçlükleri ve polis şikayetleriyle karşı karşıya kaldı. Devam eden yasal tartışmalar arasında Netflix’in Hindistan’da karşılaştığı en üst düzey dava.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.