islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3603
EURO
34,6712
ALTIN
2.394,20
BIST
10.188,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

EMEKLİYE YAPILAN ZAM MEMNUN ETMEDİ

EMEKLİYE YAPILAN ZAM MEMNUN ETMEDİ
8 Temmuz 2023 12:00
A+
A-

15 Milyon emeklinin olduğu ülkemizde, %25 oranında yapılan Temmuz zammı memnun etmedi.

Özellikle en düşük memur maaşının 8 bin lira seyyanen zam ile birlikte 22 bin liraya yükseltilmesinden sonra umutlanan emekliler, kendileri için yapılan zam oranı %25’de kalınca, memnuniyetsizliklerini sosyal medya platformlarından dile getirmeye başladılar.

HABER YORUM

Özellikle Pandemiden sonra bütün dünyada ekonomilerde daralmanın ve sıkışmanın olduğu yadsınamaz gerçekler arasında. İngiltere dahil birçok ülkede, çalışanlar yükselen enflasyona karşı ezildiklerini dile getirerek yürüyüşler düzenlediler ve tepkilerini ortaya koydular.

Bu ekonomik daralmadan ülkemizde nasibini aldı. Kapitalist düzenin acımasız çarkları arasında ezilmekte olan insanlar, umutlarını maaşlarına gelecek zamlara bağladılar. Ancak şunu ifade etmekte fayda var ki, bir taraftan maaşlara zam gelirken diğer taraftan ekmek başta olmak üzere iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi, olayı kısır bir döngüye sokmakta, maaş zamları bir ya da iki ay gibi kısa bir sürede erimektedir.

Bu bağlamda hemen şunu ifade edelim ki, dünya üzerinde faize dayalı para sistemi artık tamamen tıkanmıştır. Batıl ilkeler doğrultusunda kurallarını koyan ve aksak köstek giden kapitalist sistemden artık insanlığa fayda yoktur. Tam tersine insanlığın kanını emen bu sistemden hemen vaz geçilmezse, insanlığı daha büyük buhranlar ve çalkantılar beklemektedir.

Zengini daha zengin fakiri de daha fakir hale getiren bu ekonomik sistem hakkında Max Weber’in “Kapitalizm Protestanlık ahlakıdır” sözünü hatırlatıyor, insanların alın terlerinin faize gitmediği,  eşit ve adil bir ekonomik sistemin kurulabilmesinin de hayal olmadığını belirtmek istiyoruz.

MEMURLARA TAVSİYEMİZ

İşin en garip tarafı, bu sistemde ne kadar zam verirseniz verin kimseyi memnun edemiyorsunuz. Ortalama memur maaşının 25 Bin liraya yükselmesi bile yetmemiş olacak ki sosyal medyada niye 35 Bin lira olmadı türünden paylaşımlar yapılıyor.

İyi de Memur kardeşim, sen bu parayı ne kadar hak ediyorsun, hiç kendine sordun mu?

Allah şahidimdir, memuriyet hayatım boyunca bu soruyu kendime ve yakın çevremde ki arkadaşlarıma hep sordum.

MİRATHABER.COM

FAİZLİ BORÇ UZMANLARI ÇÖZÜM ÜRETEBİLİR, ÜRETİM EKONOMİSİNE YOL AÇABİLİR Mİ?