islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3814
EURO
34,6862
ALTIN
2.410,10
BIST
10.098,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Hindu Tepkisi Ardından Müslümanlı Reklam Kaldırıldı

Hindu Tepkisi Ardından Müslümanlı Reklam Kaldırıldı

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’ın en iyi mücevher markalarından biri olan Tanişk (Tanishq), halkın tepkisinden sonra “Ekatvam” (Birlik) kampanyası kapsamında yayınlanan kısa bir reklam filmini kaldırdı. Reklamda Müslüman bir ailenin hamile Hindu gelinleri için bir tören düzenlediği görülüyor. Hindistan’ın en büyük holdinglerinden biri olan Tata Group’un sahibi olduğu marka, yaptığı açıklamada, çalışanlarının, iş ortaklarının ve mağaza personelinin incitici duygularını ve esenliğini göz önünde bulundurarak reklamı geri çektiğini söyledi.

Tanishq, reklamın yayınlanmasının ardından çevrimiçi Hindu aşırı grupları tarafından sosyal medyada trollerle tehdit edildi ve inançlar arası evlilikleri “teşvik etmek” ile suçlandı. Birkaç kullanıcı Twitter’da #BoycottTanishq hashtagini kullandı ve markayı “cihat sevgisini” desteklemekle suçladı. Müslüman erkekleri Hindu kadınları evlendirmekle ve onları İslam’a dönüştürmekle suçlayan başka bir Hindu kampanyası da oldu. Bazı kullanıcılar Tanishq’i sadece “Müslüman takılarını” tanıtmakla suçladı. Tanishq markasının holding şirketi Titan Company Ltd.’nin hisseleri, Hindistan ulusal borsasında %2,5 düşüş gösterdi. Bununla birlikte, Hindistan’ın ana muhalefet partisi olan Kongre’nin birkaç lideri, markanın bağnazlığa direnmesini istedi ve Tata Grubu’nun eski başkanı Ratan Tata’yı bu konuda tavır almaya çağırdı. Tata Group’un markaları daha önce, Hindu dinine göre kocasıyla öldürülmesi gereken ya da en azından yeniden evlenmesi yasak olan dul eşlerin yeniden evlenmesi gibi Hindularla çelişen çeşitli sosyal konularda filmler yayınladı. Bu filmler de önemli tepki aldı, ancak geri çekilmedi. Reklamın kaldırılması, Hindistan’ın dini azınlıklara ve insan hakları ihlallerine muamelesi nedeniyle ilgi odağı olduğu bir zamanda gerçekleşti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.