islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3882
EURO
34,7847
ALTIN
2.410,20
BIST
10.099,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İsrail, Golan’da bulunan bombaların ardından Suriye’deki ‘İran askeri bölgelerine’ saldırdı

İsrail, Golan’da bulunan bombaların ardından Suriye’deki ‘İran askeri bölgelerine’ saldırdı

Mirat Haber Ajansı

İsrail ordusu, işgali altındaki Golan Tepeleri’nde patlayıcı cihazların bulunmasının ardından Suriye’deki İran ve Suriye askeri hedeflerine hava saldırıları başlattığını bildirdi. Suriye devlet haber ajansı, ülkenin hava savunmasının “İsrail hava saldırısıyla karşı karşıya olduğunu” ve bir dizi füzeyi düşürdüğünü söyledi. Üç Suriye askerinin öldüğü, bir diğerinin de yaralandığı bildirildi. Ancak bir izleme grubu, beşi İranlı da dahil olmak üzere 10 kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail, son yıllarda Suriye’deki İran hedeflerini ve müttefik milis gruplarının hedeflerini defalarca vurdu, ancak sorumluluğu nadiren kamuoyuna açıkladı. İran’ın Suriye’deki pozisyonunu “sağlamlaşmasına” müsamaha göstermeyeceğini söyleyen İsrail askeri sözcüsü, Salı günü gazetecilere verdiği demeçte, Golan Tepeleri’ndeki bir İsrail askeri mevkisinin yakınında üç Claymore anti-personel bombası bulunduğunu söyledi. Cihazların, Devrim Muhafızları’nın ana denizaşırı operasyon kolu olan İran’ın Kudüs Gücü’nün emriyle bir Suriye ekibi tarafından yerleştirildiğini de sözlerine ekledi. İsrail ordusuna göre, İsrail savaş uçakları, Kudüs Gücü ve Suriye ordusuna ait sekiz hedefi vurdu; bunlara “depolama tesisleri, karargah ve askeri tesisler” ile Suriye karadan havaya füze bataryaları da dahil. İsrail, 1967 Ortadoğu savaşında Suriye’den Golan Tepeleri’ni ele geçirmişti. 2019’da ABD, İsrail’in 1981’de etkili bir şekilde ilhak etmesinden bu yana bölgedeki İsrail egemenliğini tanıyan ilk ülke oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.