islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,4354
EURO
56,2404
ALTIN
6.898,85
BIST
14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Prof. Abdurrahman Ateş’ten Boykot Çağrısı

Prof. Abdurrahman Ateş’ten Boykot Çağrısı
A+
A-

Prof. Abdurrahman Ateş’ten Boykot Çağrısı: “Zalime Destek Olmak Zulümdür, Cami Kürsülerinden Duyuru Yapılsın”

İlahiyatçı Prof. Abdurrahman Ateş, boykot hassasiyetinin bireysel bir tercihin ötesinde ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek camilerde bu konuda somut adımlar atılması çağrısında bulundu.

Boykotun dinî veya etnik bir aidiyet meselesi olmadığını vurgulayan Ateş, konunun doğrudan zulme ortak olup olmama hassasiyetiyle ilgili olduğunu belirtti.

“Boykota Uymamak Basit Bir Vebal Değil”

Boykot konusunun yanlış bir zeminde tartışıldığını ifade eden Prof. Ateş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Boykota uymamak basit bir vebal değil arkadaşlar. Bir Yahudi’den, Hristiyan’dan ya da Budist’ten alışveriş meselesi değil. Mesele zalime katkı sunup sunmama meselesi.”

“Cami Hutbelerinde Boykot Yer Almalı”

Toplumsal duyarlılığın artırılmasında dinî kurumların ve ibadethanelerin rolüne dikkat çeken Ateş, halihazırdaki cami uygulamalarına eleştiri getirerek hutbelerde bu konuya yer verilmesi önerisini paylaştı:

“Camilerde boykotla ilgili ciddi bir çağrı yok. Her cuma hutbenin sonunda ‘Kur’an kursları için yardım toplanacaktır’ gibi duyurular yapılıyor ama boykotla ilgili tek cümle söylenmiyor.”

“Uçuk Bir Şey İstemiyorum, Basit Ama Etkili Bir Adım”

Cuma hutbelerinin son bölümlerinde cemaate yönelik kısa ve net hatırlatmalarda bulunulabileceğini belirten Prof. Ateş, önerisini somut bir cümleyle özetledi:

“Benim önerim basit. Her hutbenin sonunda şu söylensin mesela: ‘Zalimlere destek veren ürünleri satın almayın. Zalime destek olmak zulümdür.’ Uçuk bir şey istemiyorum. Basit ama etkili bir adım bu.”

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

 

 

Yorumlar
  1. Cenk Cemil dedi ki:

    Bir hsusu çok merak ediyorum ! “Zalime destek olmayalım” denilerek Yahudierin veya Hiristiyanalrın mallarını almmamak ve bu yolla onlara mali destek vermeyerek mallarını boykot etmek elbetteki güzel bir ameliyedir. Buna sözümüz yoktur. Lâkin, bu zalimelrin mallarını ve ticari emtialarını bu ülkeye sokup, serbestçe marketlerimizin raflarında saışa sunulmasını sağlayan yönetimlerin bu konuda hiç mi vebal ve mesuliyetleri yoktur ? Yani, müslümanlara sunulan bu malları boykot ederek bir mücadele ediliyor ; bu doğru !.. Lâkin bu mücqadele bana, bataklıktaki sivrisinekelri tek-tek öldürmek gibi geliyor ‘! Oysa ki, bu mallarının tümünü market raflarına girmedn piyasaya sokmamak, ban a göre bataklığı kurutmak gibi fevkalade etkkili bir mücadeledir. Bu hususu özellikel msülüman hassasiyetliği ön plana çıkaran yönetimlerin en önemli bir görevi olmalıdır diyorum. Bu noktayı es geçerek bütün vebali müslüman bireylere atmak yönertimlerin telinden çalmak gibi duruyor krşımzda !.. Herkesi uyarıyoruz !… Gerçekleri gizlemeyinzi diyorum.