islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4003
EURO
34,6587
ALTIN
2.392,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Hz. İsa’nın büyüdüğü ev bulundu iddiası

Hz. İsa’nın büyüdüğü ev bulundu iddiası

Mirat Haber Ajansı

İngiltere Reading Üniversitesi’nden bir arkeolog, Filistin Nasıra’daki eski bir kilisenin altındaki bir mezarın İsa Mesih’in çocukluk evi olabileceğine inanıyor. Profesör Kent Dark, bu inancın kanıtlarının güçlü olduğundan emin. Dark, yaklaşık 14 yıl önce bir Doğu Roma Hristiyan hac merkezi olarak İsrail kasabasının tarihini incelerken bu bölgeyi araştırmaya başladı. Dark, bulgularını Nasıralı Rahibeler Manastırı adlı yeni bir kitapta yayınladı. İçinde söz konusu sitenin ilk olarak 19. yüzyılda İsa’nın ve annesi Meryem’in evinin olası yeri olarak önerildiğini söylüyor.

Arkeolog, kilisenin dört yüzyıl sonra evin üstüne, altındaki birinci yüzyıldan kalma evin korunabileceği şekilde inşa edildiğini açıklıyor. Bu nedenle, kiliseyi bu şekilde inşa eden kişinin, üzerine kurulduğu evin çok önemli bir dini alan olduğunu düşünmesi gerektiğini çıkarılıyor. Hz. İsa’nın, annesi Hz. Meryem’e doğumunun da çocukluğunda gösterdiği davranışlarında mucizevi özellikte olduğu hem Hristiyanlık hem de Müslümanlık ilahi metinlerinde belirtilmekte. Kuran-ı Kerim Hz. İsa’yı peygamber olarak sayarken ve onun adının ardıdan aleyhisselam saygı ifadesini kullanırken, Hristiyanlar ona “Allah’ın oğlu” payesini vererek tanilahi bir nitelik atfetmekte.

ETİKETLER: Hz. İsa