islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2873
EURO
34,8065
ALTIN
2.400,39
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Covid-19 salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini iddia etti

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Covid-19 salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini iddia etti

Mirat Haber Ajansı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Danimarka televizyonu DR’ye açıklamalarda bulunması sırasında 2021 yılının da Korona (Covid-19) yılı olacağını, ancak 2020 yılına göre daha yönetilebilir olacağını vurguladı. Anadolu Ajansının Danimarka televizyonundan naklettiği şekilde Dr. Kluge, en kötü senaryonun geride kaldığını, Covid-19’la ilgili ilk yayılmaya başladığı 2020 yılına göre hakkında daha fazla bilgiye sahip olunduğunu belirtti. Covid-19 salgınında yaşanan gelişmeleri hiç kimsenin önceden bilemeyeceğini vurgulayan ve kendi tahminini açıklayan Kluge, 2022’nin başında salgının sona ereceğini düşündüğünü belirtti. Kluge, pandeminin devam edecek, ancak kısıtlamaların kalkabileceği inancını paylaştı.

Mutasyonların olması normal

Covid-19’un mutasyona uğramasını da değerlendiren Kluge, mutasyonların normal olduğunu ve virüsün bulaştığı kişiye uyum sağlamaya çalıştığını ancak mutasyonların hızlı yayılmasının kendilerini endişelendirdiğini anlattı. Kluge, Covid-19’un mutasyona uğramış daha hızlı yayılan türlerinin hızından dolayı Covid-19’a karşı geliştirilen aşıların ne kadar efektif olduğunu çok sıkı takip ettiklerini, gerek görülmesi halinde aşıların yeni mutasyonlara göre düzenlenebileceğini ve mutasyonlar için temelden aşı üretmeye gerek olmadığını söyledi. Mutasyonların virüsü kontrolden çıkarmayacağının altını çizen Kluge, ancak sağlık sistemleri baskı altında olan ülkelerdeki sağlık sisteminin, daha fazla baskı altında olabileceğini, bu yüzden mutasyonları çok ciddiye aldıklarını kaydetti.

En büyük sorunun ise aşı olanların, aşı olmayanlarla aynı ortamlarda bir araya geldiğinde yaşanacağına dikkati çeken Kluge, zaman çizelgesinin çok önemli bir faktör olduğunun altını çizdi. Kluge, hızlı davranmanın en iyi yöntem olduğunu, her şeyin tempoya bağlı olduğunu, hının can kurtarıp ekonomiyi koruyup sonunda mutasyonları frenleyeceğini bildirdi. Konuşmasında düşüncelerinin iyimser olduğunu kendisi de kabul etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.