islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3968
EURO
34,6186
ALTIN
2.392,64
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Aşı Olmayanlar Hastanelere Alınmayacaklar

Aşı Olmayanlar Hastanelere Alınmayacaklar

Avrupa’da Aşı olmayanlara yönelik baskılar gün geçerek artıyor. Özellikle Baltık cumhuriyetlerindeki yasaklar, bireylerin özügürlüklerini tamamen ortadan kaldırıyor. Litvanya, aşı olmayanları hastanelere kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Riga bölgesi hastanelerinde epidemiyolojik durumun iyileşmesini ve durumun istikrara kavuşmasını göz önünde bulunduran Devlet Operatif Tıp Komisyonu, Covid-19 hastalarının Travmatoloji ve Ortopedi Hastanesine yatışının sonlandırılmasına karar verdi. Bununla da yetinmeyen Litvanya yönetimi, hastanelere ek covid ünitesi kurulmasını da durdurdu. Bu kapsamda, Riga 1. Hastane ve Riga 2. Hastanede Covid-19 hastaları için ek yatak ekleme planlarını iptal etti.

Sağlık Bakanlığı İletişim Dairesi Başkanı Oskars Sneiders’a göre epidemiyolojik veriler, son 14 gün içinde hem yeni Kovid-19 vaka sayılarının hem de hastaneye yatış oranlarının düştüğünü gösteriyor.

Covid-19 hastaları için hastaneye kabul sayısı son yedi günde yüzde 22,3 azaldı. Hastanelerde Covid-19 ile tedavi edilen toplam hasta sayısı da 1.296’ya düştü, bu nedenle artık kaynakları uzman hastanelere – Travmatoloji ve Ortopedi Hastanesi ve Riga 2. Hastanesi – yönlendirerek Riga hastanelerinde yatak dağıtım planını revize etmek mümkün. ana profillerinin veya travma hastalarının tedavisi.

Riga 1. Hastanesi’nde Covid-19 hastalarının tedavisi için ek yatak açılmamasına da karar verildi. Aynı zamanda, epidemiyolojik durumun kötüleşmesi durumunda hastaneler, Ulusal Sağlık Servisi ile anlaşmada belirtilen yatak sayısını gerektiği gibi 48 saat içinde genişletmek zorundadır.

ETİKETLER: Litvanya
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.