islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4574
EURO
34,7418
ALTIN
2.423,60
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Ermeni Teröristler Saldırdı 3 Türk Askeri Yaralı

Ermeni Teröristler Saldırdı 3 Türk Askeri Yaralı

Ermeni işgali altında bulunan Karabağ’da kurtarılan topraklardan Şuşa’da bulunan askeri kontrol noktasına Ermeni teröristler saldırdı. İlk belirlemelere göre Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu üç asker yaralandı.

Azerbaycan Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı’nın Cumartesi günü yaptığı ortak açıklamada, Şuşa kenti girişinde Cumhuriyet Silahlı Kuvvetleri’ne ait kontrol noktasına düzenlenen saldırı sonucu üç Azerbaycan Türk askerinin yaralandığı bildirildi.
Açıklamada olay şöyle anlatıldı:
“13 Kasım’da Ermenistan vatandaşı Norayr Mirzoyan ve diğerleri arabayla Şuşa kenti yakınlarındaki Daşaltı köyü yakınlarındaki bir kontrol noktasına geldiler ve Silahlı Kuvvetler askerlerine doğru bir RGD-5 bombası attılar. Azerbaycan ve Rusya Federasyonu barışı koruma birliğinin askeri personelinin hayatlarını tehlikeye atıyor. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri çavuşu Hafız Nasibov da dahil olmak üzere üç kişi çeşitli şekillerde yaralandı.”

Olayla ilgili olarak, Azerbaycan kolluk kuvvetleri cumhuriyetin Ceza Kanununun çeşitli maddeleri uyarınca ceza davası açtı.

Azerbaycan medyası daha önce Şuşa kenti yakınlarındaki bir kontrol noktasına saldırı düzenlendiğini bildirmişti. Saldırganın Rus barış güçleri tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

27 Eylül 2020’de Dağlık Karabağ çevresindeki çatışma bölgesinde durum tırmandı, bölgede aktif düşmanlıklar başladı. Aynı yılın 9 Kasım’ında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ’daki düşmanlıkların tamamen durdurulmasına ilişkin ortak bir bildiri imzaladılar ve bu da çatışmada düşmanlıkların tamamen sona ermesini mümkün kıldı. alan. Azerbaycan ve Ermeni tarafları işgal ettikleri mevzilerinde durdular, bir dizi bölge Bakü’nün kontrolüne girdi ve temas hattı ve Laçın koridoru boyunca Rus barış güçleri konuşlandırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.