islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Akarayakıtta İndirim

Akarayakıtta İndirim

Türkiye’ye yönelik Dolar operasyonuyla birlikte akaryakıt fiyatlarında anormal düzeyde yükselişler meydana geldi. Gecelik değişen fiyatlara, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu müdahale etmiş ve muhtemel vurgun operasyonlarının önüne geçmişti.

Nüküfetin Faiz döviz dengesini gözetmeden faiz indiriminde ısrar etmesi, dolar operasyonu çeken çevreleri panikletti ve spekülasyondan paralarını çekmeye başlayınca döviz fiyatlarında düşüş meydana geldi.

Ne varki yaptıkları operasyonda büyük zararları olan dolar çeteleri, yeni bir operasyona yönelirken, Türkiye’den akaryakıt fiyatlarını düşürme ile cevap geldi.

Brent petrol fiyatlarında da düşüşler meydana gelince Türkiye’nin akaryakıt fiyat indirimi de stabil hale gelmiş oldu.

Motorinin litre fiyatında gece yarısından sonra geçerli olacak şekilde 44 kuruş indirim yapılacak.
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) edinilen bilgiye göre, Ankara’da ortalama 9,83 liradan satılan motorinin litre fiyatı 9,39 liraya inecek.
Motorinin litresi İstanbul’da 9,77 lira iken 9,33 lira, İzmir’de 9,85 lira iken 9,41 lira olacak.
Akaryakıt fiyatlarının hesaplaması, Türkiye’yi de kapsayan Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler temel alınarak rafineriler tarafından yapılıyor.
Bu hesaplamanın sonunda dağıtım firmalarınca geçerli olan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişikliklerle uygulanabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.