islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4276
EURO
34,7383
ALTIN
2.429,77
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

TBMM Başkanı Şentop’tan Erken Seçim Açıklaması

TBMM Başkanı Şentop’tan Erken Seçim Açıklaması
11 Aralık 2021 14:23
A+
A-

TBMM Başkanı  Mustafa Şentop, TBMM Başkanlık İstanbul Ofisi’nde basın toplantısı düzenledi. Şentop, “Erken seçim tartışmalarının yeni sistemde mantığı yok, çok gereksiz buluyorum.” dedi.
İşte TBMM Başkanı Şentop’un açıklamalarından satır başları:

Erken Seçim için çok ağır şartlar konulmuş. Türkiye’nin temel problemi istikrarsızlıktı. Hiçbir dönem tam olarak öngörülen süresi içinde tamamlanarak bitmiş değiş 2002’den önce. Hükümetler istikrarsızlıktan değişime uğramış. Biz yeni sistemde istikrarı düşündük. Erken seçimle ilgili de bir hüküm konuldu. Olağanüstü tıkanıklıklar olabilir, bunların çıkış yolu halka gitmektir. Siyaseten bunu anlamlı kılacak bir şey yok.

Erken seçim tartışmalarının yeni sistemde mantığı yok, çok gereksiz bulmaktayım.

Seçim kanunlarıyla ilgili değişiklikler henüz gelmedi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Somut teklifler ortaya konulması lazım bu tartışmaların yapılması lazım.

BAE İLE TEMASLAR

BAE toplantılara katıldı. Güzel bir görüşme geçti. İlişkileri ileri düzeye taşıma noktasında niyetler var. Elimizdeki veriler ekonomik ticari anlamda önceki yıllarda da düzeyini korumuş. Tarihi köklü bağlar var. Şimdi farklı bir yöne gidiyor. Ziyaretler devam etmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.