islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BDS, Filistin’i Doğu Akdeniz Gaz Forumu’ndan ayrılmaya çağırdı

Filistin BDS Ulusal Komitesi, Filistin Yönetimini Doğu Akdeniz Gaz Forumu (EMGF) üyeliğini iptal etmeye çağırdı.

BDS, Filistin’i Doğu Akdeniz Gaz Forumu’ndan ayrılmaya çağırdı

Filistin BDS Ulusal Komitesi, Filistin Yönetimini Doğu Akdeniz Gaz Forumu (EMGF) üyeliğini iptal etmeye çağırdı. 

Mirat Haber Ajansı

İsrail’e Boykot, Yatırım Yapılmaması, Yaptırımlar Uygulanması Hareketi BDS’bin  Filistin  Ulusal Komitesi, Filistin Yönetimini Doğu Akdeniz Gaz Forumu (EMGF) üyeliğini iptal etmeye çağırdı. Üyeliğin, İsrail’e Akdeniz kıyılarından doğalgaz çalması için meşruiyet verdiğini belirtiyorlar. Komitenin Genel Koordinatörü Mahmut Neveca dün gazetecilere verdiği demeçte, Filistin’in EMGF’ye katılımının İsrail’e Arap ülkeleriyle normalleşmeyi genişletme fırsatı da verdiğini açıkladı. Mısır, İsrail, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya ve Ürdün ile Filistin Yönetimi, Doğu Akdeniz’den doğal gaz ihracatını teşvik etmeyi amaçlayan hükümetler arası bir organizasyon olarak Eylül 2019’da EMGF’yi kurdu. Türkiye dışlandığı için buna karşı çıktı. 30 Haziran 2020’de Filistin hükümeti foruma katılımını onayladı ancak imza törenine katılmadı. El Fetih partisi Merkez Komitesi üyesi Abbas Zeki de Filistin Yönetimi’ni İsrail’e bölgesel bir enerji merkezi olma fırsatı vermemek için forumdan derhal çekilmeye çağırdı.

Senior Fatah Leader links Israeli prisoner release to UN push - Al Monitor:  The Pulse of the Middle East

Gazze kıyılarındaki gaz sahası, Gazze sahilinin 37 kilometre açıklarında yer almakta ve tahmini bir trilyon fit küp (TCF) doğal gaz rezervi içermektedir. 1999 yılında bir sismik araştırma ve iki arama kuyusunun sondajı sonrasında British Gas (BG) tarafından keşfedildi. İsrail, Filistinlilerin gazı kullanmasına izin vermeyi reddetti. Ancak geçen Şubat ayında bir Filistinli yetkili, İsrail’in Gazze Denizindeki gaz sahasını geliştirme olasılığı konusunda İsrail’den olumlu sinyaller aldığını açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.