islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3808
EURO
34,7196
ALTIN
2.407,07
BIST
10.094,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Sisi’den Mısır’da Süs Bitkisi Yetiştirme Kararına Yasak

Sisi’den Mısır’da Süs Bitkisi Yetiştirme Kararına Yasak
28 Aralık 2021 16:00
A+
A-

Mısır’ın tartışmalı Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, ülkede süs bitkisi yetiştiriciliğini yasaklama kararı verdi.

Mısır’ın tartışmalı lideri Abdulfettah el Sisi, ülkede süs bitkisi yetiştiriciliğini yasaklama kararı verdi.

Ülkede 2013 senesinde darbeyle göreve başlayan ve “düzmece” olmakla suçlanan seçimlerle görevde kalmayı sürdüren Sisi, son olarak tartışmalı bir karara daha imza attı.

Sisi süs bitkisi yetiştirme kararını yasaklama talimatı verip, yasağın gerekçesi olarak “daha faydalı bitkiler için su kaynaklarının muhafaza edilmesini” gösterdi.

Sisi’nin kararı Mısırlıların tepkisine neden oldu. Özellikle Sisi muhalifleri sosyal medyada, ülke için önemli bir ihracat kalemi olan süs bitkisi yetiştiriciliğine darbe vurulduğunu ifade etti.

Muhalifler Sisi’ye “hiçbir fikri ve bilgisi olmayan konularda rastgele söylemlerde bulunma” suçlamasını yaptı.

Ülkenin maddi kaynaklarının önemli bir kısmı ordunun ve orduya bağlı siyasi kesimlerin elinde yer alıyor. Yoksulluk oranının yükseldiği ülkenin halkı, Sisi ve çevresine yolsuzluk suçlamasında bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.