islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3609
EURO
34,6755
ALTIN
2.408,97
BIST
10.094,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Bitcoin, ETH, ADA, SHIB ve DOGE Çöktü! Neden Çöktü?

Bitcoin, ETH, ADA, SHIB ve DOGE Çöktü! Neden Çöktü?
22 Ocak 2022 10:22
A+
A-

Kripto para birimleri Cuma günü düşmeye başladı ve riskten kaçınma endişesi ile panik yapan yatırımcılar Bitcoin fiyatını son 5 ayın en düşük seviyesine düştü. Altcoin’ler de Bitcoin’in düşmesi ile birlikte onlarda düşüşe geçti.

Bitcoin ve Altcoin’lerdeki Sert Düşmenin Sebebi Neler?

En büyük kripto para birimi yüzde 7.4’lük bir düşüş ile 38.261 dolara seviyesine indi, Ethereum (ETH) 3.000 doların altına indi. Cardano (ADA) yüzde 8, DOGE ve SHIB yüzde 6 oranında düşüş gerçekleşti. Toplam kripto para piyasa değeri, Kasım zirvesinden bu yana yaklaşık 1 trilyon dolar değer kaybetti. Fundstrat Digital Asset Research stratejistleri Sean Farrell ve Will McEvoy bir notta, “Bitcoin ve daha geniş kripto piyasası, makro değişkenlerin kaprislerine tabi olmaya devam ediyor” ifade etti.

Haftalık göreli güç endeksine dayanan teknik bir model, Bitcoin’in düşüşünün bir “soluklanma” sebebiyle olabileceği nin altını çizdi. Cuma günü gösterge, geçmişte Bitcoin satışlarında tabanlara eşlik eden bir bölgeye indi. Bitcoin son iki yılda dört kattan fazla arttı, ancak Kasım ayında neredeyse 69.000 dolarlık rekor seviyeyesine inmesiyle bu yana yaklaşık 30.000 dolar seviyelerine indi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.