islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

İmanımdan şüphe ediyorum Ne yapmalıyım?

İmanımdan şüphe ediyorum Ne yapmalıyım?
26/01/2022 16:56
A+
A-

Merhaba, ben 17 yasinda bir gencim ve inamindan asiri derecede suphe ediyorum bu suphe oyle boyutlardaki yaptigim ibadetlerden ve iyiliklerden sevap alamadigimi ve alamicagimi yaptigim herseyin bosa gittigini dusunuyorum ve imansiz oldugumu dusundugum icin bu sekilde olmekten cok korkuyorum dogru yolun allahin yolu oldugunu biliyorum ama icimdeki bu ucuruma bir turlu cozum bulamiyorum bunun baslica sebebi insanlarin peygamber efendimizin adi gectiginde aglamalari iclerinin ciz etmesi ve televizyonlarda artik ileri derce sakali serifi veya hirkai serifi gorenler kendilerini yerlere atiyolar vs. Bu bana yapmacik geliyor o ayri ama aglayan teyzeler amcalar vs. Gormek beni onu sevmiyormusum gibi hissettiriyor cunku ben ismini duydugumsa icim ciz etmiyor ve icimde ele avuca sigar bir sevgi varmi bunu bilmiyorum ve peygamberi sevmeyenin ona inanmayanin musluman olamicagini bildigim icin kendimi imansiz hissediyorum bana akil verirmisiniz napmaliyim?

Sevgili kardeşim…İnsanlarda gördüğün davranışların bir çoğu dindarlıkla bağdaştırılamayacak yapmacık işlerdir. Bunlara takılma. Peygamberimiz anılınca yüreğin cız etmesi imanımızın gereği değildir. İbadetleriniz ve iyiliklerinizden sevap alırsınız ve alacaksınız. Size, bilginizi artıracak doğru kitaplar okumanızı tavsiye ederim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.