islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3850
EURO
34,5771
ALTIN
2.387,28
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Ülkede Yeni Karar!

Ülkede Yeni Karar!
14 Mart 2022 09:26
A+
A-

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle çok sayıda Ukrayna vatandaşı Avrupa’daki çeşitli ülkelere gitti. Gelen Ukraynalı mülteciler nedeniyle Avrupa ülkelerinde farklı kararlar alınmaya devam ediliyor. Ukraynalı mültecilerin gittiği ülkelerden bir tanesi de Macaristan. Ülkeye savaşın başladığı tarihten itibaren 241 bin 110 kişi giriş yaptı. Son olarak Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, hükümetin Ukraynalı mültecileri işe alan şirketlere maddi destek vereceğini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle çok sayıda Ukraynalı mülteci Avrupa ülkelerine gitmeye devam ediyor. Yaşanan gelişmeler nedeniyle Ukraynalı mültecileri kabul eden ülkelerden de yeni kararların alındığı haberleri geliyor. Son açıklama ise Macaristan’dan geldi. Çok sayıda Ukraynalının ülkeye giriş yaptığı bilinirken sayının artacağı da tahmin ediliyor.

UKRAYNALI MÜLTECİLERİ İŞE ALAN ŞİRKETLERE DESTEK 
Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, yaptığı açıklamada, ilerleyen günlerde Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna’dan ülkeye gelenlerin sayısında artış beklediklerini, bu yüzden hükümetin bazı kararlar aldığını söyledi.

Macaristan’ın mültecileri ağırlamak için gerekli altyapıya sahip olduğunu kaydeden Szijjarto, Ukrayna’dan gelenlere iş ve kalacak yer sağlayan şirketlere her bir yetişkin için 60 bin Macar forinti (yaklaşık 2550 lira), çocuklar için ise 12 bin Macar forinti (yaklaşık 510 lira) destek verileceğini belirtti.

Macaristan Polis Merkezinin paylaştığı bilgilere göre, 24 Şubat-12 Mart’ta Ukrayna’dan Macaristan’a toplam 241 bin 110 kişi giriş yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.