islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4376
EURO
34,7889
ALTIN
2.448,85
BIST
9.933,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bangladeş: Cenazenin Ardından 7 Köy Karantina’da

Bangladeş: Cenazenin Ardından 7 Köy Karantina’da
22 Nisan 2020 17:16
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Doğu Bangladeş’te yedi köy, popüler bir Müslüman din adamı için büyük bir cenaze merasiminin toplanmasından sonra olası bir Korona salgını korkusuyla tamamen kilitlendi. Ülkenin farklı bölgelerinden on binlerce insan, çoğunlukla yakındaki köylerden olsa da, Cumartesi günü hükümet kısıtlamalarına meydan okuyarak aynı zamanda dini bir siyasi parti olan Bangladeş Hilafet Meclisi genel başkan yardımcısı olan vaiz Zübeyir Ahmed Ensari’nin cenaze namazına ve merasime katılmak için Brahmanbaria’ya gitmişti.

Bölge sakinleri ve polis yetkililerine atıfta bulunan yerel medya, ülke çapında bir koronavirüs sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen cenazeye yaklaşık 100.000 kişinin katıldığını bildirdi. Büyük toplantı, Brahmanbaria’daki COVID-19 iletiminde şimdiye kadar 18 vaka ve üç ölüm bulunduğundan, potansiyel bir artış korkusu yarattı. Devler makamları, üç üst düzey yerel polis yetkilisini toplantıyı engellememekle suçlayarak görevden aldılar.

Bangladeş zengin tarım kaynaklarına rağmen 165 milyon civarındaki Müslüman ağırlıklı nüfusun Ege Bölgesi kadar bir alanda dip dibe yaşadığı, İngiliz sömürgeciliğinden önce dünyanın en zengin bölgesi olup günümüzde en fakir ekonomiler arasındaki bir devlet ve nüfusun sadece on binde birine virüs testi yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.