islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
ALTIN
2.435,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

AB, Rusla’ya Yaptırım Konusunda Ciddileşiyor

AB, Rusla’ya Yaptırım Konusunda Ciddileşiyor

Avrupa Birliği Dış İlişkiler sorumlusu Josep Borrell  yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin Rusya’yı stratejik hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duyabileceği ürünlerden yoksun bırakmak için yeni yaptırımlar üzerinde çalıştığını söyledi.

Borell, kişisel bloğunda şu görüşleri dile getirdi:

“Caydırıcılık çalışmalarımızın bir parçası olarak, Rus ekonomisine ve finansal sistemine ciddi maliyetler getirecek yüksek etkili bir yanıt hazırlıkları ile ilerledik. Burada ayrıca ihracat kontrol önlemlerini de düşünüyoruz. Rusya’nın stratejik emellerini yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu ürünleri reddederek daha uzun vadeli bir etkiye sahip olmayı planladık.”

Borell ayrıca, Avrupa Birliği’nin Rusya’nın Rusya’ya girmesi yasaklanan AB temsilcilerinin kara listesini genişletme kararından pişmanlık duyduğunu ve uygun tepkisi konusunda uyardığını öne sürerek bloğunda şu görüşleri dile getirdi:

“Bu bağlamda, Rus makamlarının Cuma günü açıkladığı, AB Üye Devletleri ve kurumlarının bilinmeyen sayıda temsilcisinin Rusya’ya girişini yasaklama kararını esefle karşılıyorum. Bu karar herhangi bir yasal gerekçe ve şeffaflıktan yoksundur ve uygun bir yanıt alacaktır. Bununla Rusya, gerginliğin azalmasına katkıda bulunmak yerine Avrupa’da bir gerilim iklimini körüklemeye devam ediyor” diye yazdı.

“Rusya bir sinir savaşı yürütüyor” dedi. “Yani bizimkini korumak zorundayız. Rusya ile olan bu çekişmede, mümkün olan tüm yolları kullanarak diplomasinin işe yaraması için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.”

Josep Borrell, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya girmesi yasaklanan AB temsilcilerinden oluşan kara listesini genişletme kararından pişmanlık duyduğunu ve uygun tepkisi konusunda uyardığını belirterek şunları söyledi:

“Bu bağlamda, Rus makamlarının Cuma günü açıkladığı, AB Üye Devletleri ve kurumlarının bilinmeyen sayıda temsilcisinin Rusya’ya girişini yasaklama kararını esefle karşılıyorum. Bu karar herhangi bir yasal gerekçe ve şeffaflıktan yoksundur ve uygun bir yanıt alacaktır. Bununla Rusya, gerginliğin azalmasına katkıda bulunmak yerine Avrupa’da bir gerilim iklimini körüklemeye devam ediyor

Son haftalarda Avrupa Birliği, Rusya’yı Ukrayna’ya karşı saldırgan olduğu iddiasıyla yeni yaptırımlarla tehdit ediyor. AB liderliğine göre Brüksel, Moskova’ya karşı olası kısıtlayıcı önlemler üzerinde

Batılı ve Ukraynalı medya kuruluşları, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı olası saldırganlığına ilişkin iddiaları yineliyorlar. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov daha önce bu tür açıklamaları “boş ve asılsız” olarak nitelendirdi ve AB’nin amacının tansiyonu yükseltmek olduğunu belirtti. Peskov, Rusya’nın kimseye tehdit oluşturmadığını öne sürdü.

ETİKETLER: Ukrayna Krizi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.