islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ABD, Akdeniz’de Yunanistan’ı Terk Etti

ABD, Akdeniz’de Yunanistan’ı Terk Etti

Yunanistan’ın bütün topraklarını Amerikan işgaline açmasına ve ABD üssü haline dönmesine rağmenAkdeniz’de yalnız bırakıldı. Helenizm hayali peşinde koşan Yunanistan hükûmeti, Akdeniz’de İsrail ve Mısır ile birlikte yanına sözde devlet olan güney Kıbrıs Rum işgal yönetimini de alarak Türkiye’ye karşı bir blok oluşturmaya çalıan Yunanistan, ABD’yi de bu gruba davet etmişti. İlk başta sözde blokun çalışmalarına katılan ABD, yolun sonunda Yunanistan’ı terk etti. Blok toplantılarına katılma sürecinde Yunanistan’a askeri yığınak yapan ABD, Türkiye’nin Akdenizdeki ciddiyetini görünce gruptan ayrıldı.

Ve Amerikan makamları benzeri görülmemiş bir adım attı. Pentagon’daki kaynaklara göre ABD Savunma Bakanlığı başkanı Lloyd Austin, Akdeniz’de başka bir bölgeye gitmesi planlanan ABD Donanması taşıyıcı grubuna Orta Doğu’ya gitme emri verdi.

Birçok uluslararası haber ajanslarının verdiği haberlere göre 6 gemiden oluşan bir uçak gemisi grubu, Yunanistan’ı Akdeniz’in ortasında tek başına bıraktı.

Grup, 90 adet F-18 taşıyan uçak gemisi Harry Truman tarafından yönetiliyor. Ayrıca 4 muhrip ve bir kruvazör içeriyor. Gemilere bir Norveç fırkateyni eşlik ediyor.

Gemi grubu şu anda İtalya ve Yunanistan arasında kalıyor. Başlangıçta plana göre, Süveyş Kanalı’nı geçmesi ve kendisini ABD Merkez Komutanlığı’nın Ortadoğu’daki operasyon bölgesinde bulması gerekiyordu. Ancak, Ukrayna sınırında olası bir askeri çatışma tehdidi nedeniyle, gemi grubu bölgede kalmaya devam ediyor. Pentagon sözcüsünden alıntı yapan ajansların haberlerinegöre, hareket Avrupa’da kalıcı bir varlığı sürdürme ihtiyacını yansıtıyor ve müttefiklere ve ortaklara toplu savunma taahhüdü konusunda güvence vermek istiyor.

ETİKETLER: Yunanistan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.