Gündem

ABD Hamas Bağlantılı Kişilere Yaptırım Uyguluyor

Çarşamba günü ABD, Filistin Hamas hareketinin finansman kaynaklarını bozmayı amaçlayan “gizli Hamas yatırım portföyünü”, İran’la bağlantılı bir mali aracıyı, Gazze merkezli bir sanal para borsasını ve diğerlerini hedef alan yaptırımlar uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada, “terörizm”le ilgili başkanlık emri uyarınca uygulanan yaptırımların Gazze’de ve aralarında Sudan, Türkiye, Cezayir ve Katar’ın da bulunduğu diğer yerlerde bulunan 9 kişiyi ve bir kuruluşu hedef aldığını vurguladı.

Hazine Bakanı Janet Yellen, “ABD, aralarında çocukların da bulunduğu İsrailli sivillere karşı gerçekleştirdiği acımasız ve vicdansız katliamın ardından Hamas’ın finansörlerini ve mali aracılarını hedef almak için hızlı ve kararlı bir şekilde harekete geçiyor” dedi.

Bu yaptırımlar, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’i ziyaret ettiği sırada geldi, burada Filistin gruplarının İsrail kasaba ve yerleşimlerine saldırısının ardından Başbakan Benjamin Netanyahu ile görüştü.

Salı günü Axios adlı bir internet sitesi, ABD yetkililerine dayanarak Hazine Bakanlığının bu hafta Hamas liderlerine karşı yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlandığını bildirdi. Amerikalı yetkililer, bu hafta uygulanan yaptırımların muhtemelen bir dizi gelecek yaptırım paketinin ilk aşaması olduğunu belirtti.

Amerikan internet sitesi, Hamas liderlerinin ABD’de hiçbir varlığının bulunmadığını kaydetti. Bu da yaptırımların “Katar gibi onlara ev sahipliği yapan bazı ülkeler üzerindeki baskıyı artıracağı” anlamına geliyor.

Çeviri: Tuğba Hamarat

Kaynak: www.asharq.com

Recent Posts

  • Gündem

Erdoğan’dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı

Erdoğan'dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı CB Erdoğan, Yunanistan Başbakanı'na Hamas İçin Cevap Verdi: "Direniş Örgütüdür"…

1 saat ago
  • Gündem

BÜLENT ERSOY’A İSLAM’IN RAHMET PENCERESİNDEN BAKMAK

BÜLENT ERSOY’A İSLAM’IN RAHMET PENCERESİNDEN BAKMAK Hamdolsun, çocukluğundan beri müminim… Dualıyım… Allah’ın dinin dışlayan ve…

2 saat ago
  • Gündem

Kemalist Tarih ve Din Anlayışımız Daha Ne Kadar Devam Edecek?

Kemalist Tarih ve Din Anlayışımız Daha Ne Kadar Devam Edecek? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni…

2 saat ago
  • Gündem

ABD’DEN SKANDAL GAZZE AÇIKLAMASI” YAŞANANLAR SOYKIRIM DEĞİL”

ABD'DEN SKANDAL GAZZE AÇIKLAMASI" YAŞANANLAR SOYKIRIM DEĞİL" Terör devleti İsrail'in soykırım saldırılarına karşı ABD bir…

3 saat ago
  • Makale

La Demeden İllallah Denmez!

La Demeden İllallah Denmez! Bir şeyleri yıkmadan yeni bir şeyi yapmanın imkânsızlığını anlayarak güne başlamak…

3 saat ago
  • Ekonomi

Kamuda Tasarruf Paketi Açıklandı! İşte Sekiz Ana Başlık..

Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı…

4 saat ago