Gündem

ABD HEM İSRAİL’E HEM DE UKRAYNA’YA ASKERİ YARDIM SAĞLAYABİLECEK!

Pentagon: ABD hem İsrail’e hem de Ukrayna’ya askeri yardım sağlayabileceğinden emin.

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder, ABD’nin İsrail ve Ukrayna’nın silah ihtiyaçlarını karşılamaya devam edebileceğine emin olduğunu söyledi.

Gazetecilerin ABD’nin daha önce Ukrayna’ya gönderilmesi beklenen silahların İsrail’e göndermeyi planlayıp planlamadığı sorulduğunda, “Hem Ukrayna’yı hem de İsrail’i savunma ihtiyaçlarında desteklemeye devam edebileceğimizden eminiz” dedi.

Rusya, Ukrayna’ya silah tedariği konusunda NATO ülkelerine bildiri gönderdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’ya silah içeren her türlü kargonun Rusya için meşru bir hedef haline geleceğini kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO ülkelerinin Ukrayna’ya silah sağlayarak ateşle oynadıklarını söyledi. Kremlin, Ukrayna’nın Batı’dan gelen silahlarla desteklenmesinin Rusya-Ukrayna müzakerelerine olumlu katkıda bulunmadığını ve olumsuz etki yaratacağını belirtti. Lavrov ayrıca ABD ve NATO’nun Ukrayna’daki çatışmaya doğrudan müdahil olduğunu, bunun yalnızca silah tedariki değil, aynı zamanda İngiltere, Almanya, İtalya ve diğer ülkelerin topraklarındaki askeri eğitimin de dahil olduğunu ifade etti.

Çarşamba günü, İsrail ziyareti sırasında ABD Başkanı Joe Biden, bu hafta İsrail’e eşi görülmemiş bir yardım paketi için Amerikan Kongresi’ne başvuracağına söz verdi ve diğerlerinin yanı sıra ABD’nin, İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi tarafından geliştirilmiş Demir Kubbe füze savunma sisteminin çalışması için de tam mühimmat tedarik etmeye devam edeceğini belirtti.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20231019/pomosch-1903961943.html

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

İngiliz Cerrah: “Gazze Halkına Yardım Etmek İçin Bir Şeyler Yapın”

İngiliz Cerrah Muhammed Tahir: "Gazze Halkına Yardım Etmek İçin Bir Şeyler Yapın" İngiliz cerrah Muhammed…

15 saat ago
  • Gündem

15 Mayıs Nakba: Büyük Felaketin 76. Yıldönümü

15 Mayıs Nakba: Büyük Felaketin 76. Yıldönümü Nakba Nedir? Filistinliler, 15 Mayıs 1948’i "en-Nakba" olarak…

18 saat ago
  • Gündem

”GAZZE’NİN ÇOCUKLARI” ANCAK BU KADAR GÜZEL ANLATILABİLİRDİ

Gökhan Özcan  kardeş 16/05/2024 Perşembe günü Yenişafak’ta  yayımlanan yazısıyla bize Gazze’nin çocuklarını anlattı. Onlar bu…

19 saat ago
  • Makale

Örtü ve Beden (2)

“Takva elbisesi bağlamında örtü ve beden” konulu yazılarımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir kota olarak cennette…

19 saat ago
  • Makale

KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER

KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER Kur’ân Arapça indirildiğinden, içinde Arap dili ve edebiyatının tüm inceliklerini barındırmaktadır. Bu…

19 saat ago
  • Gündem

28 Şubat Sanıklarına Af Çıktı

28 Şubat Sanıklarına Af: Çevik Bir ve Çetin Doğan 'Yaşlılık ve Hastalık' Nedeniyle Tahliye Edilecek…

20 saat ago