islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

ABD HEM İSRAİL’E HEM DE UKRAYNA’YA ASKERİ YARDIM SAĞLAYABİLECEK!

ABD HEM İSRAİL’E HEM DE UKRAYNA’YA ASKERİ YARDIM SAĞLAYABİLECEK!
21 Ekim 2023 09:00
A+
A-

Pentagon: ABD hem İsrail’e hem de Ukrayna’ya askeri yardım sağlayabileceğinden emin.

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder, ABD’nin İsrail ve Ukrayna’nın silah ihtiyaçlarını karşılamaya devam edebileceğine emin olduğunu söyledi.

Gazetecilerin ABD’nin daha önce Ukrayna’ya gönderilmesi beklenen silahların İsrail’e göndermeyi planlayıp planlamadığı sorulduğunda, “Hem Ukrayna’yı hem de İsrail’i savunma ihtiyaçlarında desteklemeye devam edebileceğimizden eminiz” dedi.

Rusya, Ukrayna’ya silah tedariği konusunda NATO ülkelerine bildiri gönderdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’ya silah içeren her türlü kargonun Rusya için meşru bir hedef haline geleceğini kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO ülkelerinin Ukrayna’ya silah sağlayarak ateşle oynadıklarını söyledi. Kremlin, Ukrayna’nın Batı’dan gelen silahlarla desteklenmesinin Rusya-Ukrayna müzakerelerine olumlu katkıda bulunmadığını ve olumsuz etki yaratacağını belirtti. Lavrov ayrıca ABD ve NATO’nun Ukrayna’daki çatışmaya doğrudan müdahil olduğunu, bunun yalnızca silah tedariki değil, aynı zamanda İngiltere, Almanya, İtalya ve diğer ülkelerin topraklarındaki askeri eğitimin de dahil olduğunu ifade etti.

Çarşamba günü, İsrail ziyareti sırasında ABD Başkanı Joe Biden, bu hafta İsrail’e eşi görülmemiş bir yardım paketi için Amerikan Kongresi’ne başvuracağına söz verdi ve diğerlerinin yanı sıra ABD’nin, İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi tarafından geliştirilmiş Demir Kubbe füze savunma sisteminin çalışması için de tam mühimmat tedarik etmeye devam edeceğini belirtti.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20231019/pomosch-1903961943.html

ETİKETLER: Manşet