Dünya

ABD Rusya’ya karşı sosyal medya savaşı veriyor! TikTok ünlüleri eğitime alındı

Rusya Ukrayna savaşı, kesilmeyen sıcak çatışmalarla devam ediyor. Savaşta 17’nci güne girilirken ateşkes ve barış ihtimali de henüz gündeme gelmiş değil. Ukrayna’da savaştan kaçan milyonlar komşu ülkelere sığınırken, ülkede kalan sivillerin çoğu yaşamını sığınaklarda sürdürüyor.

Ukraynalı kullanıcılar, sosyal medyada savaşın yıkımıyla ilgili paylaşımlarda bulunurken ABD’den kritik bir sosyal medya adımı geldi.

Beyaz Saray’ın Ukrayna savaşı konusunda TikTok’taki ünlülere Ukrayna savaşı konusunda brifing verdiği belirtildi.

TİKTOK ÜNLÜLERİNE STRATEJİK HEDEFLER ANLATILDI

Washington Post’un haberine göre, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ve Ulusal Güvenlik Konseyi ekibi dün öğleden sonra TikTok’ta en çok takipçili hesaplar arasında bulunan 30 hesabın sahibiyle Zoom üzerinden bir araya geldi.

Toplantıda Beyaz Saray ekibi, katılımcılara Ukrayna savaşındaki son gelişmeler, ABD’nin stratejik hedefleri ve Ukrayna’ya ulaştırılan yardımlar konusunda bilgi verdi.

Beyaz Saray’ın son dönemde Ukrayna savaşı konusundaki bilgilerin yayılmasında Tiktok’un önemini fark ettiği ve bu toplantıyı da Z kuşağına doğru bir şekilde ulaşmak için yaptığı aktarıldı.

FACEBOOK RUS KARŞITI PROPAGANDAYA ONAY VERMİŞTİ

Beyaz Saray’ın bu eğitimi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sosyal medya platformlarını sahte ve manipülatif paylaşımlara izin verdikleri gerekçesiyle eleştirmesinin ardından geldi.

Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta’nın İletişim Direktörü Andy Stone, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaşa destek veren Ruslar ve savaşa katılan Rus askerlerine karşı şiddet içerikli mesajlara izin vereceklerini söylemişti.

 

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

2 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

3 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

4 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

5 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

6 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

7 saat ago