islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ABD Rusya’ya karşı sosyal medya savaşı veriyor! TikTok ünlüleri eğitime alındı

ABD Rusya’ya karşı sosyal medya savaşı veriyor! TikTok ünlüleri eğitime alındı
14 Mart 2022 11:45
A+
A-

Rusya Ukrayna savaşı, kesilmeyen sıcak çatışmalarla devam ediyor. Savaşta 17’nci güne girilirken ateşkes ve barış ihtimali de henüz gündeme gelmiş değil. Ukrayna’da savaştan kaçan milyonlar komşu ülkelere sığınırken, ülkede kalan sivillerin çoğu yaşamını sığınaklarda sürdürüyor.

Ukraynalı kullanıcılar, sosyal medyada savaşın yıkımıyla ilgili paylaşımlarda bulunurken ABD’den kritik bir sosyal medya adımı geldi.

Beyaz Saray’ın Ukrayna savaşı konusunda TikTok’taki ünlülere Ukrayna savaşı konusunda brifing verdiği belirtildi.

TİKTOK ÜNLÜLERİNE STRATEJİK HEDEFLER ANLATILDI

Washington Post’un haberine göre, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ve Ulusal Güvenlik Konseyi ekibi dün öğleden sonra TikTok’ta en çok takipçili hesaplar arasında bulunan 30 hesabın sahibiyle Zoom üzerinden bir araya geldi.

Toplantıda Beyaz Saray ekibi, katılımcılara Ukrayna savaşındaki son gelişmeler, ABD’nin stratejik hedefleri ve Ukrayna’ya ulaştırılan yardımlar konusunda bilgi verdi.

Beyaz Saray’ın son dönemde Ukrayna savaşı konusundaki bilgilerin yayılmasında Tiktok’un önemini fark ettiği ve bu toplantıyı da Z kuşağına doğru bir şekilde ulaşmak için yaptığı aktarıldı.

FACEBOOK RUS KARŞITI PROPAGANDAYA ONAY VERMİŞTİ

Beyaz Saray’ın bu eğitimi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sosyal medya platformlarını sahte ve manipülatif paylaşımlara izin verdikleri gerekçesiyle eleştirmesinin ardından geldi.

Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta’nın İletişim Direktörü Andy Stone, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaşa destek veren Ruslar ve savaşa katılan Rus askerlerine karşı şiddet içerikli mesajlara izin vereceklerini söylemişti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.