islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5881
EURO
34,7593
ALTIN
2.507,05
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ABD, Teröristlere Silahlı Eğitim Veriyor!

ABD, Teröristlere Silahlı Eğitim Veriyor!
4 Aralık 2021 11:46
A+
A-

Suriye’de Fırat’ın doğusundaki YPG ve PKK’lı teröristlere senelerdir tırlarca her türlü ağır ve zırhlı silah yardımında bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), şimdi ise eli kanlı bu teröristlere vermiş olduğu silahlarının nasıl kullanılacağını da öğretiyor.

Suriye’de örgütlenmiş olan YPG ve PKK işgalinde bulunan bölgelerde kirli faaliyetlerini devam ettiren ABD güçleri, daha önce tırlarca silah verdiği terör örgütüne bu kez ise Amerikan silahlarını kullanma eğitimi veriyor.
Yerel kaynaklardan öğrenilen bilgiye göre, ABD Özel Kuvvetleri, Fırat’ın doğusunda YPG ve PKK üyelerine silahlı eğitim vermek maksadıyla Irak üzerinden 70 askerini 28 Kasım’da Haseke’ye sevk etti. Örgüt işgalinde olan Haseke’nin kuzeydoğusunda ABD’nin hava üssünün bulunduğu Rümeylan beldesine gelen Amerikan askerleri, burada 1 Aralık tarihinde yüzlerce YPG ve PKK’lı teröriste silahlı eğitim başlattı.

Teröristlere Silah, Baskın ve Sızma Eğitimi Verilecek

Yaklaşık bir ay devam edecek olan eğitimde teröristlere, hafif, orta ve ağır silahların kullanımı, köylere baskın ve sızma yöntemleri uygulamalı olarak anlatılacak. Eğitim sonrasında teröristlerin bir kısmının Haseke’deki Şeddadi ilçesi ile Deyrizor’daki Ömer Petrol Sahası’na gönderileceğini, geri kalan teröristlerin ise Rümeylan’da kalacağı bilgisi öğrenildi.

ABD ve Fransa, Fırat’ın doğusunda bulunan Haseke ve Deyrizor topraklarında YPG ve PKK’lı teröristlere daha önce de çeşitli askeri eğitim konusunda destek olmuştu. Haseke’deki bazı ABD üslerinin yanında Abdülaziz Dağı ve Spor Kompleksi bölgesi ile Deyrizor’daki Ömer Petrol Sahası bölgesi eğitim alanına dönüştürüldü. Haseke’de ABD helikopterleri için pist görevi gören Spor Kompleksi’nde de YPG ve PKK’lı teröristlere uygulamalı havadan indirme eğitimleri de veriliyor.

Eğitimler 2015’ten Bu Yana Devam Ediyor

Fransız askerleri ise YPG ve PKK’lı teröristlere topçu atışı eğitimleri vermişti. Böylece ABD ve öncülük ettiği koalisyon güçleri, 2015’ten bu zamana binlerce YPG ve PKK’lı teröriste silahlı eğitim verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.