islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanından, Suudi Arabistan’ın destek mesajı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanından, Suudi Arabistan’ın destek mesajı

AA – ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ülkesinin Suudi Arabistan’ın tüm tehditlere karşı kendini savunmasını desteklediğini belirtti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ın ardından Suudi Arabistan’a gelen Sullivan, Neom kentinde Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile görüştü.

ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking’in de katıldığı toplantıda Bin Selman, Suudi Arabistan’ın geçen mart ayında başlattığı ancak Husilerin reddettiği Yemen girişimine dikkati çekti.

Sullivan ise ABD’nin, Suudi Arabistan’ın füze ve İran destekli insansız hava araçları saldırıları da dahil olmak üzere tüm tehditlere karşı topraklarını savunmasına tam destek verdiğini söyledi.

Sullivan ayrıca “ABD Başkanı Biden’ın Suudi Arabistan’ın Yemen’de çatışmayı sona erdirme ve kalıcı bir siyasi çözüm için çabalar ile BM’nin krize siyasi çözüm bulma çabalarına tam desteğini” dile getirdi.

BM’ye göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen’de, nüfusun yüzde 80’i insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen’de, İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkede yaklaşık 6 yıldır süren çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.