islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Genişliyor!

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Genişliyor!
25 Nisan 2024 14:00
A+
A-

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Genişliyor!

ABD’deki çeşitli üniversitelerde başlayan ve hızla yayılan Gazze’ye destek gösterilerine, Maryland Üniversitesi öğrencileri de katıldı. Öğrenciler, Filistin halkına verdiği destekle birlikte, İsrail’e silah satan firmalarla üniversitelerinin ilişkisini kesmeleri çağrısında bulundular. Amerikalı Yahudi öğrenciler de, eylemlerde Filistin halkının yanında durduklarını ve İsrail’in politikalarını eleştirdiklerini vurguladılar.

Üniversite Öğrencilerinden “Kampüslerdeki Protestolar Antisemitik” İddialarına Sert Yanıt!

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Genişliyor!

ABD’nin farklı üniversitelerinde başlayan ve hızla yayılan Gazze’ye destek gösterileri, öğrencilerin Filistin halkına verdiği destekle güçleniyor. Columbia, NYU, Stanford, Yale, MIT ve diğer birçok üniversitede düzenlenen eylemler, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı bir tepki olarak başladı ve tüm engellemelere rağmen devam ediyor..

Maryland Üniversitesi Öğrencilerinden Güçlü Bir Tepki

Maryland Üniversitesi öğrencileri de Gazze’deki saldırılara karşı seslerini duyurmak için eyleme geçti. Bahçelerinde toplanan yüzlerce öğrenci, İsrail’in Gazze’deki şiddetini kınadı ve acil bir ateşkes çağrısı yaptı. Bu eylem, üniversitelerdeki Filistin’e destek gösterilerinin geniş bir tabana yayıldığının bir göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Öğrencilerin Ortak Sesinden Net Mesajlar

Eylemlere katılan öğrenciler, İsrail’in saldırgan politikalarını ve ABD’nin bu politikalara verdiği desteği protesto etti. Amerikalı Yahudi öğrenciler, Filistin halkının yanında durduklarını ve İsrail’e silah satan firmalarla üniversitelerinin ilişkisini kesmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, eylemlerde Filistin halkının özgürlüğü için mücadele edildiği ve barış için çağrı yapıldığı vurgulandı.

Bu eylemler sırasında, Filistin halkının acılarını anlamak ve destek olmak isteyen Amerikalı öğrencilerin bir araya gelerek güçlü bir mesaj verdikleri de görüldü. İsrail’in Gazze’deki şiddetine karşı seslerini yükselten bu gençler, barış ve adalet için mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtiyorlar.

Bu olay, ABD’deki üniversite gençliğinin Filistin meselesine duyarlılığını ve adalet için seslerini yükseltme kararlılığını gösteriyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM