islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2576
EURO
34,6724
ALTIN
2.395,07
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

ABD ve Batının Tersine Ukrayna Gerilimi Düşürmeye Çalışıyor

ABD ve Batının Tersine Ukrayna Gerilimi Düşürmeye Çalışıyor

ABD-İngiltere-Moskova üçlüsünün Avrupa ve Balkanları yeniden paylaşım için Karadeniz’de kurguladığı tiyatroyu Ukrayna dağıtmaya çalışıyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba, Moskova’nın ilk adımı atması şartıyla ülkesinin Rusya ile yapıcı müzakerelere hazır olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ukrayna yapıcı müzakerelere hazır, ancak kimse bize baskı yapmayacak, kimse bizi bir şey yapmaya zorlamayacak, çünkü Ukrayna zaten barış için yeterince şey yaptığını” belirterek, “Artık bir hamle yapmak Rusya’ya kalmış”dedi.

Ukraynalı üst düzey diplomat, Kiev’in komşusundan beklediği önlemleri detaylandırmadan şimdi “taviz vermesi gerekenin” Rusya olduğunu da sözlerine ekleyerek şu görüşünü dile getirdi:

“Amacımız Rusya’yı taviz vermeye zorlamak, taviz vermenin ve barışı sağlama konusundaki gerçek ilgisini göstermenin zamanı geldi.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce birçok kez Rusya’nın doğu Ukrayna’daki çatışmaya taraf olmadığını söyledi.

ABD ve İngiltere ise son zamanlarda Rusya’nın Ukrayna’yı potansiyel işgaline ilişkin iddiaları tekrarlıyor. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, bu iddiaları “boş ve asılsız” olarak nitelendirerek, tansiyonu yükseltmeye yönelik bir manevra işlevi gördüğünü öne sürüyor.  Rusya’nın kimseye herhangi bir tehdit oluşturmadığını iddia eden Peskov, “ bu tür iddiaları haklı çıkarmaya yönelik provokasyon olduğunu” öne sürerek şu uyarıyı yaptı:

“Ukrayna’nın güneydoğusundaki krizi çözmek için askeri güç kullanma girişimlerinin ciddi sonuçları olacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.