Gündem

ABD ve Batının Tersine Ukrayna Gerilimi Düşürmeye Çalışıyor

ABD-İngiltere-Moskova üçlüsünün Avrupa ve Balkanları yeniden paylaşım için Karadeniz’de kurguladığı tiyatroyu Ukrayna dağıtmaya çalışıyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba, Moskova’nın ilk adımı atması şartıyla ülkesinin Rusya ile yapıcı müzakerelere hazır olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ukrayna yapıcı müzakerelere hazır, ancak kimse bize baskı yapmayacak, kimse bizi bir şey yapmaya zorlamayacak, çünkü Ukrayna zaten barış için yeterince şey yaptığını” belirterek, “Artık bir hamle yapmak Rusya’ya kalmış”dedi.

Ukraynalı üst düzey diplomat, Kiev’in komşusundan beklediği önlemleri detaylandırmadan şimdi “taviz vermesi gerekenin” Rusya olduğunu da sözlerine ekleyerek şu görüşünü dile getirdi:

“Amacımız Rusya’yı taviz vermeye zorlamak, taviz vermenin ve barışı sağlama konusundaki gerçek ilgisini göstermenin zamanı geldi.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce birçok kez Rusya’nın doğu Ukrayna’daki çatışmaya taraf olmadığını söyledi.

ABD ve İngiltere ise son zamanlarda Rusya’nın Ukrayna’yı potansiyel işgaline ilişkin iddiaları tekrarlıyor. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, bu iddiaları “boş ve asılsız” olarak nitelendirerek, tansiyonu yükseltmeye yönelik bir manevra işlevi gördüğünü öne sürüyor.  Rusya’nın kimseye herhangi bir tehdit oluşturmadığını iddia eden Peskov, “ bu tür iddiaları haklı çıkarmaya yönelik provokasyon olduğunu” öne sürerek şu uyarıyı yaptı:

“Ukrayna’nın güneydoğusundaki krizi çözmek için askeri güç kullanma girişimlerinin ciddi sonuçları olacaktır.”

Recent Posts

  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

9 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

9 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

10 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

11 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

11 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

1 gün ago