ABD ve Batı’ya Enver Altaylı Cevabı: 23 Yıl 4 Ay Hapis

FETÖ terör örgütü mensubu olduğu ve casusluk yaptığı gerekçesiyle eski MİT’çi Enver Altaylı’ya 23 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Enver Altaylı, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ların şahsında hesabına çalıştıkları belirtilen ülkeler yargılandığı düşünülüyor.

Türkiye’yi ABD adına işgal etmek için kurulan ve bu işgali gerçekleştirmek için darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ terör örgütüne üye olduğuna dair bir çok delillerin savcılık tarafından sunulduğu iddianameye göre yargılanan eski MİT’çi Enver Altaylı ile ilgili mahkeme kararını verdi.

Altaylı, Siyasi ve Askeri casusluk suçundan 13 yıl 4 ay hüküm giyerken, FETÖ terör örgütü üyeliğinden de 10 yıl hüküm giydi.

ENVER ALTAYLI KİMDİR?

1944 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğan Altaylı, Özbekistan kökenli bir ailenin çocuğudur. Ailenin adı sürekli CIA ile anıldı.

Altaylı, Türk kamuoyunda uzun süre gazeteci olarak bilindi. Ancak geçmişine bakıldığında uluslararası düzeyyde girift ilişkiler ağı içerinde olduğu gözlemlenen altaylı, Türkiye’de Bursa askeri Işıklar Lisesi, akabinde Erzincan Askeri Lisesi’ndeki eğitimini aldı. Harpokulunda öğrenci iken, 1962 yılında Talat Aydemir ile birlikte darbeye teşebbüsten tutuklanıp okuldan atıldı. Ankara Hukuk Fakültesini 1967 yılında bitirdi.

Normal koşullarda avukatlık veya yargıçlık ve akademik eğitimini sürdürmesi beklenirken, CIA’nın ÖZbek şefi Ruzi Nazar’ın egemen olduğu Almanya’ya gitti. ORada Doğu Avrupa Hukuku ve Sovyetoloji konusunda okudu. Aynı eğitim kapsamında yine CIA’nın kontrolündeki Avusturya’da da okudu.

Yurda döndükten sonra MİT’e girdi. MİT’te iken Alpaslan Türkeş’in danışmanı oldu. 12 Eylal 1980 Askeri darbesinden hemen önce Türkeş’in danışmanlığından ayrılarak Türkiye’yi terk etti

Altaylı’yı 1988’de Özbekistan’da ortaya çıktığını görüyoruz. FETÖ terör örgütünün Ortaasya’da örgütlenmesi ve yayılmasında aktif rol aldığı belirtiliyor. Özbekistan ve Azerbaycan darbelerinde aktif rol aldı ve her ikisinde de başarısız oldu. yeniden Türkiye’ye gelerek FÖTE ile ilişkilerini sürdürdü. 27 Ağustos 2017’de FETÖ terör örgütü üyeliği ve askeri casusluk suçlamalarıyla yakalanıp tutuklandı.

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

12 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

12 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

13 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

14 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

16 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

17 saat ago