islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4499
EURO
34,8452
ALTIN
2.477,40
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Abd’de camilere islamofobik mektuplar yağıyor

Abd’de camilere islamofobik mektuplar yağıyor
22 Ağustos 2017 13:10
A+
A-

Amerika’da son dönemde camilere islamofobik mektuplar yağıyor. Mektuplarda Müslümanların ülkeyi terk etmesi isteniyor.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Kaliforniya ve ülkenin güney bölgesindeki Georgia eyaletinde bulunan dört camiye, Müslümanların ülkeyi terk etmesinin istendiği mektupların gönderildiği söylendi.

“Daha İyi Bir Yol için Amerikalılar” olarak imzalanan mektuplar, Kaliforniya Santa Clarita’dan posta ile gönderildi ve adres olarak’şeytanın çocuklarına’ ibaresi kullanıldı. Ortak mesajların bulunduğu mektuplarda, Müslümanların aşağılandığı ve şeytana ibadet etmekle suçlandığı görüldü. Müslümanlar için yolun sonunun göründüğünü ifade eden mektuplarda, yeni şerif ve kurtarıcı olarak gösterilen Donald Trump’ın, Amerika’yı yeniden temizleyeceğini ve bu işe ilk olarak Müslümanlardan başlayacağı vurgulanıyor. Çirkin ifadelerin bulunduğu mesajlarda, Hitlerin Yahudilere yaptıklarının aynısının Donald Trump’ın Müslümanlara uygulayacağı iddia ediliyor. Son olarak bölgeden uzaklaşmanın akıllıca bir hareket olacağı tavsiyesinde bulunuluyor.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Örgütü Başkan Yardımcısı İbrahim Hooper, Anadolu Ajansına verdiği demeçte, bu mektupları ülke genelinde Müslümanlara olan nefretin tekrar canlanması olarak nitelendirdi. Hooper, bu konu üzerinde gerekli incelemelerin başladığını ve ülkedeki dini ve siyasi liderlerin bu tür artan İslamofobiya karşı tepki göstermelerini beklediklerini söyledi.

Donald Trump’in 8 Kasım 2016’da Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasının ardından, ülke genelinde İslamofobi vakaları daha da arttı. Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi (SPLC), nefret saldırısı raporlarının, şiddetin ve sıklığının öncekinden daha yüksek rakamlara çıktığını gösterdiğini söylüyor.

Radikal İslamcılığa karşı mücadele, Müslümanların ABD’ye girmesini engellemek ve Amerikan Müslümanlarını belirlemek için politikalar uygulayacağına söz vermiş olan Trump tarafından yürütülen sert mücadele kampanyasının temel taşlarından biri olmuştur.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.