islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

ABD’de izciler aleyhine 88.500 cinsel istismar davası

ABD’de izciler aleyhine 88.500 cinsel istismar davası

Mirat Haber Ajansı

Amerika İzcileri aleyhine 90.000’e yakın cinsel istismar davası açıldı. Bu rakam, izci liderlerinin çocukları onlarca yıldır cinsel istismar ettiği iddiasıyla Şubat ayında Amerika çapındaki örgütün kapatılması için dava açmasından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nde avukatların tahminlerinin çk üstüne çıktı. Avukatlar, son başvuru tarihinden birkaç saat önce, taleplerin toplamının 88.500 olduğunu söyledi.

Sonunda, federal iflas mahkemesindeki yargılamalar, iddiaları onaylanan hayatta kalanlara kötü muamele etmek için yerleşimlerin ödenmesi için bir tazminat fonunun oluşturulmasına yol açıyor. İflas, nesillerdir Amerikan sivil yaşamının direği olan 110 yaşındaki İzci teşkilatı için acı verici oldu. Mali durumu, cinsel istismar yerleşimleri ve azalan üyelik nedeniyle zaten zorlanmıştı, 1970’lerde dört milyonu aşan zirveden şimdi iki milyonun altına düştü. Bekleyen cinsel istismar iddialarının çoğu, İzciler suç geçmişi kontrollerini, tüm personel ve gönüllüler için istismarı önleme eğitimini ve faaliyetler sırasında iki veya daha fazla yetişkin liderin bulunması kuralını benimsemeden önceki dönemler olan 1960’lara, 70’lere ve 80’lere kadar uzanıyor. Davanın şartlarına göre, Pazartesi gününden sonra Ulusal İzciler örgütü aleyhine yeni bir cinsel istismar iddiasında bulunulamıyor. Ancak avukatlar, New York, New Jersey ve California gibi mağdurun yanındaki zaman aşımı yasalarına sahip bazı eyaletlerde yerel İzci şubelerine karşı yeni davalar açılabileceğini söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.