islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4915
EURO
34,9207
ALTIN
2.436,78
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ABD’de sivil darbe devam: muhafazakar site Parler fişten çekildi

ABD’de sivil darbe devam: muhafazakar site Parler fişten çekildi
Mirat Haber Ajansı

Muhafazakar siyasi görüşlere sahip Amerikan sosyal medya sitesi Parler, dün derin devlete karşı direniş çağrısı yapan içeriğini sansürlememesi nedeniyle sunucularına erişimini kaybedeceği konusunda uyarıldı. Amazon Web Services adlı hosting hizmetleri kuruluşu, ilk olarak BuzzFeed News tarafından alınan bir e-postada Parler’in baş politika sorumlusu Amy Peikoff’a verdiği demeçte, sosyal medya platformunun şiddet çağrılarını kaldırmayı başaramayarak Amazon’un hizmet şartlarını ihlal ettiğini söyledi. Amazon daha sonra platformu “şiddet tehditlerine” izin verdiği için bulut hizmetlerinin askıya alacağını doğruladı.

Web devi Amazon, Parler sahiplerine yazdığı bir mektupta, Pazar geceyarısı hizmetin askıya alacağını söyledi. Sitenin popülaritesi, Twitter’ın ABD Başkanı Donald Trump’ı platformundan yasaklamasının ardından App Store’da bir numaralı ücretsiz uygulama haline gelmişti. Twitter, geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri Başkenti’nde ölümcül bir isyanı kışkırtmadaki rolü nedeniyle kalıcı olarak Trump’ı yasaklandığını söyledi. Parler’da Çarşamba günü Washington, DC’deki saldırıya destek mesajları ve yeni gösteri çağrıları yayıldı. Artık silinmiş bir gönderide, Trump yanlısı bir avukat olan Lin Wood’a ait olduğu iddia edilen bir hesap, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in bir idam mangasının önüne çıkarılmasını istedi. Bu ve benzeri teşbihler, ABD medyasında çıkan haberlere göre bir gizli servis soruşturmasına yol açtı.

Hem iPhone hem de Android yasakladı

Google’ın Cuma günü Parler’i uygulama mağazasından, ardından Cumartesi günü Apple’dan kaldırmasına yol açtı. Bir mobil uygulama analizi firması Sensor Tower, bu rakamı dünya çapında 10 milyona çıkardı, ancak ABD’de sekiz milyon. Ancak bu, Trump’ın Twitter’daki 89 milyon takipçisinin sadece bir kısmı. Web denetleme hizmetleri, gece yarısından hemen sonra Parler’ı çevrimdışı olarak göstererek sahiplerinin yeni bir barındırma imkanı bulmalarının önüne geçildiğini öne sürdü. Cumartesi günü Parler’da yayınlanan bir dizi gönderide CEO John Matze, sitenin ertesi gün ineceğini söylemiş ve teknoloji devlerini ifade özgürlüğüne karşı bir savaş açmakla suçlamıştı.

Matze, Fox News’te Pazar günü yaptığı açıklamada, kısa mesaj hizmetlerinden e-posta sağlayıcılarına ve avukatlara kadar her hizmet sağlayıcının firmayı aynı gün aynı merkezden koordine edilen bir şekilde terk ettiğini savundu. Kazanamayacaklarını, özgür konuşma ve özgür bilgi için dünyanın son umudu kendileri olduğunu ifade etti.

Platform, ilk günlerinden itibaren muhafazakâr kullanıcılardan oluşan bir topluluğu cezbetti. Ama şimdi daha birçok geleneksel Cumhuriyetçi sesi de kendine çekiyor. Fox News sunucusu Sean Hannity’nin 7.6 milyon takipçisi varken, meslektaşı Tucker Carlson’ın 4.4 milyon takipçisi var. Sunulan seçilmiş yetkililer arasında Kaliforniyalı bir kongre üyesi olan Cumhuriyetçiler’den Devin Nunes ve Güney Dakota Valisi Kristi Noem yer alıyor. Parler’ın yakın zamandaki büyümesi, Twitter’ın Trump’ı yasaklamasıyla güçlendi. Trump destekçileri, yeni protestolar çağrısında bulunan uygulamaya akın etti.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

ETİKETLER: Muhafazakar, Twitter
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.