islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2495
EURO
34,6731
ALTIN
2.396,27
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ABD’den Terör Örgütü PKK İçin Skandal Sözler!

ABD’den Terör Örgütü PKK İçin Skandal Sözler!

ABD Başkanı Joe Biden, DEAŞ elebaşı Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi’nin öldürüldüğü operasyonu değerlendirdi ve El Kureyşi’nin kendini ve ailesini patlattığını belirtti. Biden operasyonla ilgili terör örgütü PKK’ya teşekkür ederken Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi üst düzey yetkilisi de terör örgütüyle ilgili, “Onlar çok mühim. Onlar olmadan hiçbir şey yapamayız” ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY’DA AÇIKLAMA
Biden, ABD güçlerinin Suriye’de düzenledikleri operasyonla DEAŞ elebaşı Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi’yi öldürmesi konusunda Beyaz Saray’da açıklama yaptı. DEAŞ’ın eski elebaşı Ebubekir El Bağdadi’nin 2019’da ABD’nin düzenlediği operasyonla öldürülmesinin ardından el Kureyşi’nin örgütün başına geçtiğini belirten Biden, Kureyşi’nin o tarihten itibaren DEAŞ’ın Amerikalıları ve müttefiklerini hedef alan birçok saldırının emrini verdiğini kaydetti. Biden, DEAŞ’ın sivil insanları da katlettiğine işaret ederek, “Kureyşi aynı zamanda kuzeydoğu Suriye’de DEAŞ mensuplarının tutulduğu hapishaneye yönelik korkunç saldırının da sorumlusuydu.” diye konuştu.

“BU KORKUNÇ TERÖR ELEBAŞI ARTIK DÜNYADA DEĞİL”
Irak’ın kuzeyinde 2014’te Yezidilere yönelik saldırıların, toplu kıyımların ve kadınlara yönelik tecavüzlerin arkasında da Kureyşi’nin bulunduğuna işaret eden Biden, “Bu korkunç terör elebaşı artık dünyada değil.” dedi. Biden, ABD’nin operasyonunda sivil ölümleri en aza indirecek şekilde tasarlandığını savunarak “Bu teröristin kendini çocuklar ve ailesiyle çevrelediğini bildiğimizden, hava saldırısı yerine Amerikalıları daha çok tehlikeye atan Özel Kuvvetler operasyonu düzenledik.” bilgisini verdi. ABD’li güçlerin kendisini yakalamaya yaklaştığını anlayan Kureyşi’nin “korkakça” davrandığını belirten Biden, “O, işlediği suçlar nedeniyle adaletin önüne çıkmak yerine, kendini sadece intihar bombacısı yeleğiyle değil tüm 3. katı yerle bir eden bir bombayla patlatmayı seçti.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.