Dünya

ABD’den Türkiye’ye Önemli Ziyaret!

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland, 2-9 Nisan tarihleri arasında Türkiye’ye ziyarette bulunacak. Nuland’ın gündeminde iki ülke arasındaki ilişkiler ve Rusya-Ukrayna krizi yer alırken, görüşme sonrasında Nuland farklı ülkeleri de ziyaret edecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Victoria Nuland, 2-9 Nisan’da Fransa, Türkiye, Yunanistan, Almanya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni (GKRY) ziyaret edecek.

GÜNDEM UKRAYNA RUSYA KRİZİ 
ABD Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada, Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Victoria Nuland’ın, ‘ikili ilişkileri daha da güçlendirmek, Ukrayna’ya desteği vurgulamak ve Rusya’nın kışkırtma olmaksızın başlattığı savaşa tepkiyi koordine etmek’ için 2-9 Nisan tarihlerinde Fransa, Türkiye, Yunanistan, GKRY ve Almanya’ya gideceği bildirildi.

ÇOK SAYIDA ÜLKEYE ZİYARET GERÇEKLEŞECEK 
Nuland’ın, Paris’te, Fransız, Alman ve İngiliz mevkidaşlarıyla bir araya geleceği ifade edilen açıklamada, Dışişleri Müsteşarı’nın daha sonra, bölgesel güvenlik ve ekonomi konularıyla ilgili ikili ilişkileri görüşmek üzere Türkiye, Yunanistan ve GKRY’yi ziyaret edeceği belirtildi.

FARKLI İSİMLER DE KAFİLEDE YER ALACAK 
Açıklamada, ‘Almanya’da Müsteşar Nuland, bir dizi küresel meseleyi ve salgından nasıl daha iyi toparlanacağını görüşmek için G7 meslektaşlarıyla bir araya gelecek.’ ifadesi kullanıldı.

 

Recent Posts

  • Gündem

“KURBAN KARDEŞLİKTİR”

“KURBAN KARDEŞLİKTİR” ARDEV olarak kurbanlarınızı bu yıl Tanzanya’da ki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca kurbanınızın kesim vidosunu…

1 saat ago
  • Gündem

İrlanda’da Eurovision Şarkı Yarışması’na Katılan İsrail’e Protesto

İrlanda'da Eurovision Şarkı Yarışması'na Katılan İsrail'e Protesto İrlanda'nın başkenti Dublin'de, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılması…

2 saat ago
  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

3 saat ago
  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

4 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

5 saat ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

5 saat ago