islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

ABD’li Asker Bushnell Anısına Pakistan’da Su Kuyusu Açıldı

ABD’li Asker Bushnell Anısına Pakistan’da Su Kuyusu Açıldı
26 Mart 2024 09:00
A+
A-

ABD’li Asker Bushnell Anısına Pakistan’da Su Kuyusu Açıldı

ABD’li asker Aaron Bushnell’in Gazze’deki zulme karşı kendini yakması sonucunda, Uluslararası Sosyal Medya Derneği ve Pakistan Mezun ve Mensupları Derneği Pakistan’da bir su kuyusu açtı. Dernek, Bushnell’in cesur eylemini anmak ve Gazze’deki acıya dikkat çekmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdi. Konuşmacılar, su kuyusunun açılış töreninde, Bushnell’in insanlık için gösterdiği duyarlılığı vurguladı. Benzer insani yardımların devam edeceğini ve uluslararası toplumun bu tür krizlere duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi.

 

Uluslararası Sosyal Medya Derneği ve PAMDER İşbirliğiyle, ABD’li Asker Bushnell Anısına Pakistan’da Su Kuyusu Açıldı

Pakistan’ın Mehbub Şah köyünde, Gazze’deki insanlık dramına duyarlılık gösteren Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) ve (PAMDER)  bir su kuyusu açtı. Bu kuyu, ABD’li asker Aaron Bushnell’in Gazze’deki zulme tepki olarak kendini yakmasının ardından gerçekleşti. Açılış töreninde, kuyunun 100 aileye hizmet edeceği duyurusu yaptılar.

Aaron Bushnell’in Eylemi ve Açıklamaları

ABD Hava Kuvvetleri’nin muvazzaf bir üyesi olan Aaron Bushnell, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki sivillere yönelik saldırılarını ve ABD’nin bu saldırılara verdiği destekleri protesto etmek amacıyla 25 Şubat’ta Washington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe vermişti. Bu olayın ardından, Uluslararası Sosyal Medya Derneği adına konuşan Ömer Önder Haberdar, Bushnell’in eyleminin insanlık için ağır bir protesto olduğunu belirtti ve bu hatıraya atfedilen su kuyusunun Gazze’deki zulme karşı bir sembol olacağını ifade etti.

Toplumsal Tepkiler ve Eleştiriler

Bushnell’in eylemi, dünya genelinde büyük yankı uyandırmıştı. Kimi kesimler, Bushnell’in bu radikal eylemini aşırı bulup eleştirdi. Ancak, Haberdar, Bushnell’in eyleminin Gazze’deki acımasızlığa karşı bir tepki olduğunu söyledi. Ve bu nedenle anlamlı olduğunu belirtti. Su kuyusu açılış töreninde, Bushnell’in cesareti ve insanlık için gösterdiği duyarlılığı vurguladı.

İnsani Yardımların Önemi ve Devam Edilecek Adımlar

Gazze’deki zulme karşı yapılan bu tür insani yardımların önemi, uluslararası camianın dikkatini çekiyor. Açılan su kuyusu, sadece Gazze’deki acıları hatırlatmakla kalmıyor, aynı zamanda oradaki insanlara umut ışığı oluyor. Bu tür yardımların devam edeceği ve benzer projelerin hayata geçirileceği belirtilirken, uluslararası toplumun bu tür insani krizlere duyarsız kalmaması gerektiği vurgulanıyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.