islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

ABD’li Müslümanlara FBI Baskısı

ABD’li Müslümanlara FBI Baskısı
21 Şubat 2024 13:00
A+
A-

ABD’li Müslümanlara FBI Baskısı:

“ABD’li Müslümanlar FBI İzleme Listesiyle Mücadele Ediyor: Hukuki Süreç ve Ayrımcılıkla Başa Çıkma Çabaları”

ABD’nin en büyük Müslüman sivil özgürlükler örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Ulusal Direktör Yardımcısı Edward Ahmed Mitchell, FBI‘ın Müslümanları izleme amacıyla oluşturduğu “Terör İzleme Listesi”nin, ABD’deki Müslümanların günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Listeye dahil olan bireylerin iş başvurularında zorluk yaşadığını ifade ediyor. Banka hesap açma işlemleri, uçak seyahatleri gibi aktiviteleri için çaba sarf etmek zorunda kaldıklarını söylüyor.

Hukuki Süreçte FBI ve İzleme Listesinin 20 Yıllık Tarihi

Mitchell, FBI‘ın 11 Eylül saldırıları sonrasında Müslümanları takip etmek amacıyla oluşturduğu sistem olan “Terör İzleme Listesi“nin ABD hükümeti tarafından 20 yıldır gizlilikle yürütüldüğünü açıklıyor. Bu izleme sistemi, isimlerini içeren gizli bir liste üzerinden hükümetin, tehlikeli olduğunu düşündüğü kişileri takip etmesine olanak tanıyor.

Listedeki İsimlerin Hukuki Durumu ve Ayrımcılığa Maruz Kalan Müslümanlar

Mitchell, izleme listesinde yer alan isimlerin birçoğunun suçla itham edilmemiş, hüküm giymemiş veya masum Amerikalı siviller olduğunu vurguluyor. Bu kişiler sırf zan altında kalmaları nedeniyle iş bulamıyor. Hatta çak seyahatlerine kadar birçok alanda ekstra çaba sarf etmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Ayrıca, listedeki isimlerin yüzde 95’inin tipik Müslüman isimleri olduğuna dikkat çekiyor.

İzleme Listesinin Toplumda Yarattığı Etkiler ve CAIR’in Karşı Mücadelesi

Mitchell, FBI tarafından oluşturulan izleme listesinin, Müslümanların yaşamlarını olumsuz etkilediğini söylüyor. Ve toplumda ırkçılık ve ayrımcılığa neden olduğunu vurguluyor. CAIR’in, ABD’deki Müslümanların  haklarını korumak amacıyla FBI Terör İzleme Listesi’ne karşı yürüttüğü hukuki mücadeleye değiniyor. Şu anda ABD Yüksek Mahkemesi’nde devam eden bir davanın, hükümetin izleme listesinin hukuksuzluğunu inceleyeceğini söylüyor. Ve kararın buna göre verilmesini umut ettiklerini belirtiyor.

 CAIR’in Hukuki Mücadelesi ve FBI İzleme Listesine Karşı Beklentiler

CAIR’in Yüksek Mahkeme’deki dava sürecine ve ABD yönetiminin davaları etkilemeye yönelik çabalarına dikkat çeken Mitchell, izleme listesinden haksız yere etkilenen Amerikalılar için açılan davalara dair bilgi veriyor. Hükümetin, dava açıldığında isimleri otomatik olarak listeden sildiği ve bu durumu kullanarak hukuki süreci etkilemeye çalıştığını ifade ediyor. Mitchell, CAIR’in hukuki mücadelesini sürdürerek, izleme listesine karşı verilen mücadelede önemli bir rol oynamaya devam edeceğini vurguluyor.

HABER YORUM

Planlı ve programlı bir şekilde yapılan 11 Eylül saldırılarından sonra,  dünyada  bilinçli bir şekilde hortlatılan “İslam korkusu” neticesinde, dünyayı savaş alanına çeviren ABD, hain planlarına devam ediyor.

İçimizde ki aymazların “Özgürlükler ülkesi” olarak bildiği ABD’nin, Müslümanlar üzerinde kurduğu baskı hala devam ediyor. İster ABD’de  isterse dünya üzerinde olsun bu baskı, dünyamızı çekilmez bir hale getirdi.

Ancak şu var ki, “Tuzak kuranların en hayırlısı Allah’tır  (cc)” ayeti kerimesi tecelli etti. Ve Gazze Saldırılarından sonra bütün dünyada İslam’a karşı bir ilgi uyandı. Artık insanlar, İslam’ı araştırıyor, Kur’an-ı Kerimi okuyorlar ve Müslüman oluyorlar.

Bu da bizlere gösteriyor ki ABD denilen büyük şeytan, ister kendi içinde isterse de dünya üzerinde ki  Müslümanlara baskı uygulaya dursun, İslam’ın yayılmasını engelleyemeyecektir. İslam, insanlar arasında kabul gördükçe onlar korkacak, korktukça da zırvalamaya devam edeceklerdir.

Ey Amerika ve yandaşları!

“Size hatırlatmak isteriz ki, korkunun ecele faydası yoktur!”

“Her kim Allah’ı, Elçisini ve müminleri kendisine dost edinirse, ona müjdeler olsun! Çünkü hak ile batılın mücadelesinde üstün gelecek olanlar, kesinlikle Allah’ın tarafında yer alanlardır!” (Maide 56)

YOUTUBE

MİRATHABER.COM