islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2852
EURO
34,7954
ALTIN
2.401,86
BIST
10.258,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

ADAM DEĞİLSEN ADAY OLMA

ADAM DEĞİLSEN ADAY OLMA
25 Temmuz 2023 11:38
A+
A-

OdatV’nin haberi şöyle:

{ Siyaset çirkinleşiyor… Başkan ‘adayım’ dedi… Fotoğrafı sızdırıldı

23 Temmuz Pazar 2023 01:30 – Son Güncelleme:23.07.2023 10:46

CHP Genel Merkezi’nde yaklaşık 4 saat 10 dakika süren toplantıyla ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu “Ben İBB Başkanlığı’na adayım, adaylığımı buradan açıklamak istiyorum” dedi Kerimoğlu’nun açıklamasının ardından sosyal medyada başkanın bir fotoğrafı dolaşıma sokuldu.

MÜSLÜMANIN GİZLİ HAYATI OLMAZ

Bizim ana amacımız olaylardan hareketle İslam’ı öğrenip öğretmektir.

Bilgili ve bilinçli bir Müslümanın inancı ve yaşam ölçüleri bellidir. Onun kendisine özgü özel bir hayatı olmaz. Hayatı mazbuttur. Ne yapacağı, nasıl tavır koyacağı, neye evet ve neye hayır diyeceği bilinir.

Zinası olmadığı gibi mahremi olmayan kadınlarla eğlencesi ve işreti de olmaz. Rüşveti de haram bilir. Almaz ve alınmasına aracılık yapmaz. Siyasi  rakiplerine bile iftira atmaz. Onları küçük düşürmeye kalkmaz.

Evlilik içi cinsel hayatı bile kurallıdır. Çünkü evlilik hayatında bile zorlama veya ilgisizlik yoktur, âdet döneminde ilişki ve anal temas da yoktur.

MÜSLÜMANIN HATASI OLUR İSRARI OLMAZ

Peki Müslümanın hatası olmaz mı? Elbette olur. Ama hatasında israrkâr olmaz. Bilerek ve hatasını aleniyete dökerek yapmaz. Sözüne de, vadine de güvenilir.

Ona iftira atılsa de tutmaz. Örneğin sağlam bir Müslüman Kamâlistim dese veya Eşcinselleri savununsa ya da faizden yana tavır koysa ona kim inanır?

Örneğin bu haberin ve yorumun yazarın öteden beri sakallıyım.  Namazlıyım da. Giyimim de klasik. Tunus’a giderken uçakta yanımdaki gençler dağıtım yapan hostesten bira istediler. Zikir halinde olduğum için  bira istenildiğinin  farkına varamadım, aynısı olsun anlamına işarette bulundum. Ama hostes benim bira içmeyeceğim kanaatiyle dayattı. Tekrar tekrar sorunca oyandım, gülümseyerek tercihimi bildirdim.

Konumuza gelelim:

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu “Ben İBB Başkanlığı’na adayım, adaylığımı buradan açıklamak istiyorum” dedi. Kerimoğlu’nun açıklamasının ardından sosyal medyada başkanın bir fotoğrafı dolaşıma sokuldu.

SİYASSETİN ÇİRKİNLEŞMESİ

Sokulsun efendim, siyaset böyle çirkinleşecekse çirkinleşsin. Gerçi hataların açığa vurulmaması İslam ahlakının gereğidir. Ama CHP’nde böylesi hassasiyetler hak getire.

Atatürkçülük sevdasıyla kadeh kaldırılıp eşcinsellik savunulduktan ve milletin önünde eşiyle dansa kalkıldıktan sonra siyasi rakibin hangi hatası adaylığına engel olabilir?

Hulasa aday olacaksan inançlarımıza ve örfümüze göre adam ol. “Müslüman ol” da diyebilirsiniz.

Bülent Kerimoğlu   Adam değilsen aday olma

siyasetin çirkinleşmesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.