Afganistan’ın Logar vilayetinde intihar saldırısı

İçişleri Bakanlığı, güçlü bir intihar kamyonunun Cuma günü Afganistan’ın doğusunda bir konuk evine çarptığını, en az 21 kişinin ölümüne ve 91 kadar kişinin yaralandığını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

İçişleri Bakanlığı, güçlü bir intihar kamyonunun Cuma günü Afganistan’ın doğusunda bir konuk evine çarptığını, en az 21 kişinin ölümüne ve 91 kadar kişinin yaralandığını açıkladı. Logar eyaletinin başkenti Pul-e-Alam’da Cuma günü meydana gelen bombalamanın sorumluluğunu hemen kimse üstlenmedi ve konukevinin neden hedef alındığına dair hiçbir gösterge yoktu. Ölüm sayısının artabileceğinden korkuluyordu. Afganistan’da, konuk evleri genellikle hükümet tarafından, genellikle yoksullar, gezginler ve öğrenciler için ücretsiz olarak sağlanan pansiyonlar.

Saldırı, ABD ve NATO askerlerinin Afganistan’dan nihai olarak geri çekilmeleri için belirlenen resmi tarihin arifesinde gerçekleşti. 1 Mayıs’a kadar tüm ABD birliklerinin Afganistan’dan çekilmesini talep eden Taliban, ayrılan birliklerin güvenliği için herhangi bir garanti vermedi. Logar il meclisi başkanı Hasibullah Stanekzai’ye göre, patlama Ramazan ayında misafirlerin oruçlarını açarken meydana geldi. Zayiatlar arasında, üniversiteye giriş sınavlarına girmek için il başkentine seyahat eden evde kalan lise öğrencileri ve başka bir bölgeye hava ulaşımı beklerken orada kalan hükümet yanlısı milisler olduğunu belirtti. Bir sağlık bakanlığı sözcüsü, düzinelerce kişinin hastaneye kaldırıldığını ve bunların bazılarının kritik durumda olduğunu açıkladı. Afganistan’daki şiddet, ABD Başkanı Joe Biden’in ABD’nin 20 yıllık yabancı askeri varlığını sona erdirmek için 11 Eylül’e kadar askerleri çekeceğini açıklamasının ardından son haftalarda arttı. Bu karar, önceki ABD Başkanı Donald Trump’la, bazı güvenlik garantilerine tabi olarak askerlerin 1 Mayıs’a kadar ülkeden çekileceğini belirten bir anlaşma imzalayan Taliban’ı kızdırdı.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

7 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

7 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

8 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago