Gündem

Ahmet Misbah Demircan: Böyle Bir Felaketin Altından Ancak Türk Milleti Kalkar

Gazeteci Adem Metan, depremden etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile bölgedeki son durumu değerlendirdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından yaralar hızla sarılmaya başlandı. Geniş bir coğrafyada hissedilerek 11 ili enkaza çeviren depremlerde, yıkılan binlerce bina 50 binin üzerinde vatandaşlara mezar oldu.

Depremin ilk gününden beri bölgede bulunan Gazeteci Adem Metan, Adıyaman’da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile bir araya geldi.

“SİZİ BURADA ŞAŞIRTAN ŞEY NE OLDU”
Üç dönem Beyoğlu Belediye Başkanlığı yapan Demircan, Metan ile yaptığı röportajında bölgedeki son durumu değerlendirdi.

Adem Metan’ın “Siyasette çok tecrübeli bir isimsiniz. İstanbul’un en önemli ilçelerinden birinde belediye başkanlığı yaptınız. Yani aslında devletin gücünü 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebilen, ölçeklendirebilen bir insansınız. 11 tane şehrin depremde ağır yara alması sonrasında sizi burada şaşırtan şey ne oldu?” sorusunu yanıtlayan Demircan, şu ifadeleri kullandı:

“BÖYLE BİR FELAKETİN ALTINDAN ANCAK TÜRK MİLLETİ KALKAR”

Bizim milletimiz, itiraf edeyim ki böyle büyük bir millet, hani bazen hamaset gibi gelir. Hayır, böyle bir millet yok. Öyle aktı geldi ki şaşırdım, milletimizi burada tanıdım. Devletimizin gücünü milletten aldığı gücünü burada gördüm, Binler aktı buraya, isimsiz o kadar çok kahraman var ki.

İnanılmaz, mesela bir sosyal market kuruyoruz bir tane seçkin abi var, muratla birlikte. Bunlar aslında avukat bu işlerle hiç alakaları yok. Burada tır kullandı, arabaların üzerinde teknik adamlık yaptı. İnsanlar çılgınlar gibi buraya, Adıyamanlılarla kucaklaşmaya onlara destek olmaya geldiler.

Ve bu samimiyet herkese geçti. Vatandaşımızın buraya yönlendirdiği yardımı, insan gücünü koordine ettik. Ve bu tedaviyi, devletimiz çok güçlü çünkü böyle bir milleti var.

Ve zaten şunu söyleyebiliriz; Böyle bir felaketin altından ancak Türk milleti kalkar, Türk devleti kalkar. Ancak bizim milletimiz kalkar.

 

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

3 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

3 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

4 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

4 saat ago