islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5426
EURO
34,9036
ALTIN
2.421,84
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Ahmet Misbah Demircan: Böyle Bir Felaketin Altından Ancak Türk Milleti Kalkar

Ahmet Misbah Demircan: Böyle Bir Felaketin Altından Ancak Türk Milleti Kalkar
30 Mart 2023 09:53
A+
A-

Gazeteci Adem Metan, depremden etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile bölgedeki son durumu değerlendirdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından yaralar hızla sarılmaya başlandı. Geniş bir coğrafyada hissedilerek 11 ili enkaza çeviren depremlerde, yıkılan binlerce bina 50 binin üzerinde vatandaşlara mezar oldu.

Depremin ilk gününden beri bölgede bulunan Gazeteci Adem Metan, Adıyaman’da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile bir araya geldi.

“SİZİ BURADA ŞAŞIRTAN ŞEY NE OLDU”
Üç dönem Beyoğlu Belediye Başkanlığı yapan Demircan, Metan ile yaptığı röportajında bölgedeki son durumu değerlendirdi.

Adem Metan’ın “Siyasette çok tecrübeli bir isimsiniz. İstanbul’un en önemli ilçelerinden birinde belediye başkanlığı yaptınız. Yani aslında devletin gücünü 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebilen, ölçeklendirebilen bir insansınız. 11 tane şehrin depremde ağır yara alması sonrasında sizi burada şaşırtan şey ne oldu?” sorusunu yanıtlayan Demircan, şu ifadeleri kullandı:

“BÖYLE BİR FELAKETİN ALTINDAN ANCAK TÜRK MİLLETİ KALKAR”

Bizim milletimiz, itiraf edeyim ki böyle büyük bir millet, hani bazen hamaset gibi gelir. Hayır, böyle bir millet yok. Öyle aktı geldi ki şaşırdım, milletimizi burada tanıdım. Devletimizin gücünü milletten aldığı gücünü burada gördüm, Binler aktı buraya, isimsiz o kadar çok kahraman var ki.

İnanılmaz, mesela bir sosyal market kuruyoruz bir tane seçkin abi var, muratla birlikte. Bunlar aslında avukat bu işlerle hiç alakaları yok. Burada tır kullandı, arabaların üzerinde teknik adamlık yaptı. İnsanlar çılgınlar gibi buraya, Adıyamanlılarla kucaklaşmaya onlara destek olmaya geldiler.

Ve bu samimiyet herkese geçti. Vatandaşımızın buraya yönlendirdiği yardımı, insan gücünü koordine ettik. Ve bu tedaviyi, devletimiz çok güçlü çünkü böyle bir milleti var.

Ve zaten şunu söyleyebiliriz; Böyle bir felaketin altından ancak Türk milleti kalkar, Türk devleti kalkar. Ancak bizim milletimiz kalkar.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.