islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Akılalmaz Yasaklar! Bunuda Yaptılar: 

Akılalmaz Yasaklar! Bunuda Yaptılar: 
3 Mart 2022 10:23
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’ya yönelik ‘özel askeri operasyon’ başlatmasının ardından Avrupa’da yaşayan Rus vatandaşları birçok konuda ayrımcılığa maruz kalıyor. Almanya’nın güneybatısındaki Saarland eyaletinde bir Rus vatandaşı, Rus olduğu için işten çıkarıldığını ileri sürdü. Ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan çok sayıda Rus vatandaşları bu tarz olaylarla karşı karşıya kaldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal girişimi, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Rus vatandaşlarının da zor günler yaşamasına neden oldu.

BİRÇOK KONUDA AYRIMCILIĞA MARUZ KALIYORLAR 
Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Rus vatandaşları, birçok konuda ayrımcılığa maruz kalıyor. Almanya’da ‘Russischer Zupfkuchen’ isimli Rus pastasının ismi, bir pastane zinciri tarafından ‘Rus’ sözcüğü çıkarılarak satılmaya başlandı. Saarland eyaletinde bir Rus vatandaşı, Rus olduğu için işten çıkarıldığını ileri sürdü.

RUSYA’DA ÜRETİLEN ÜRÜNLER SATILMAYACAK 
Anna Nedrebko isimli Rus opera sanatçısının programları, Ukrayna’ya saldıran Rusya’yı eleştirmediği gerekçesiyle iptal edildi. Almanya’daki Rewe, Penny, Aldi ve Netto perakende zincirleri, Rusya’da üretilen ürünleri satmama kararı aldı. Rewe, ‘Rusya’da üretilen gıda maddelerini merkezi düzeyde listeden çıkaracağını’ duyurdu.

‘RUS PASARPOTU OLAN ZİYARETÇİLER MEKANIMIZA KABUL EDİLEMEZ’ 
Bietigheim beldesindeki bir restoran işletmecisi, internet sitesinden, ‘Rus pasaportu olan ziyaretçiler mekanımıza kabul edilmez. Rus hükümetinin suç eylemlerinden ‘sıradan’ Rus vatandaşının sorumlu olmadığının farkındayız ancak duruşumuzla örnek olmak istiyoruz. Bu, çocuklarımızın barışçıl bir Avrupa’da yaşayabilmeleri için katkımızdır.’ ifadesini kullandı.

ÜNİVERSİTELERDE DE AYRIMCILIK VAR 
Milano’daki devlet okullarından Bicocca Üniversitesinde, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Profesör Paolo Nori’nin Rus yazar Fyodor Dostoyevski’ye dair dersinin okul yönetimince ertelenme kararı, ülkede tartışma konusu oldu.

İtalyan Profesör Nori, söz konusu kararı Instagram hesabından duyurmasının ardından ülkede aralarında siyasilerin de bulunduğu çok sayıda kişi tepki gösterdi. Okul yönetimi, gelen tepkiler üzerine Dostoyevski üzerine olan dersin yapılacağını açıkladı.

PORTEKİZ’DE YAŞAYAN RUSLAR TEPKİ GÖRDÜKLERİ İÇİN ŞİKAYETÇİ 
Portekiz’de yaşayan Ruslar, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının ardından tepki gördüklerinden şikayetçi oldu. Portekiz’de bir restoranda ‘Ruslara hizmet verilmiyor’ yazısı sosyal medyaya yer aldı.

Portekiz’deki Rus toplumunun derneği ‘Puşkin’in başkanı Anna Pogrebtsova da Expresso gazetesine verdiği demeçte, ‘Ölmen gerek. Bütün Ruslar saldırgandır.’ şeklinde isimsiz bir telefon aldığını söyledi. Tehditlerin çoğunun Portekiz’de yaşayan Ukrayna vatandaşlarından geldiğini savunan Pogrebtsova, ‘ayrımcılığın hedefi olmaya başladıklarını’ söyledi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.