islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5863
EURO
34,7510
ALTIN
2.422,36
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Akıncı’lar Ukrayna’da

Akıncı’lar Ukrayna’da

Ukrayna haber portalı Defence Express, Kiev’in yakında bulunan Rus hava savunma sistemleriyle başa çıkılamayan Fransızlara ait  insansız hava araçlarının depoya konduğunu, yerine Bayraktar Akıncı’nın alınacağını duyurdu.
Rusya’nın işgale hazırlandığı Ukrayna’da ülke savunma sistemlerini güçlendirmeye çalışıyor. Türkiye’den aldığı SİHA’larla Rus saldırganlığını durduran Ukrayna hükümeti, ülkenin hava gözetlemesini Fransa’dan aldığı İHA’larla yapıyordu. Ancak Fransız ihalarının çok verimsiz olması, Rus İHA’larının Kiev’e kadar gelerek Ukraynanın hava savunmasını delik deşik etmesi üzerine   hükümet, yeni arayışlara girerek kendi alanında dünyanın en iyisi olan Bayraktar SİHA’dan 4 adet sipariş verdiği öğrenildi.
Yayının yazarları, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valery Zaluzhny’nin yeni İHA tedariki konusunda Khaluk Bayraktar ile anlaştığını belirtti. Bu, Kiev’in dört yeni keşif ve grev havacılık tugayı oluşturmasına izin verecek. Ayrıca, ülkenin Silahlı Kuvvetleri’nde yalnızca insansız hava araçlarıyla ilgilenecek bir çalışma grubunun ortaya çıkması planlanıyor.

Uzmanlara göre Bayraktar Akıncı, selefinden çok daha güçlü ve tehlikeli. Çok daha büyük bir silah stoğu taşıyabilir, sadece kompakt bombaları değil, aynı zamanda tam boyutlu seyir füzelerini ve havadan havaya savaş başlıklarını da kullanabilir.

Ek olarak, İHA 12 kilometreye kadar bir yüksekliğe tırmanma yeteneğine sahiptir, bu nedenle şu anda Donbas’ta bulunan hava savunma sistemleri ona ulaşamaz. Bu nedenle, “Tor” hava savunma füzesi sistemi, sırasıyla 10 kilometre yükseklikte ve “Wasp” ve “Strela-10” – 5 ve 3 kilometre yükseklikte hava hedeflerini vurabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.