islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5103
EURO
34,8802
ALTIN
2.431,29
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

ALİ SİRMEN NEREYE UĞURLANDI?

ALİ SİRMEN NEREYE UĞURLANDI?
19 Mart 2024 12:21
A+
A-

Türk medyasında ve özellikle de Cumhuriyet ve Sözcü gibi SOL- KEMALİST  gazetelerde Kur’ân ve Sünnet ölçülerine göre imanlı yazar çizer bulamazsınız.

MEHMET ALİ BİRANT

Ali Sirmen’in kuşağından olan Mehmet Ali Birant’ın Allah’a inandığı ve ayrıca her sabah  Ona teşekkür ettiğini dile getirdiğine tanığım. Ali Sirmen’in de en azından ateist olmadığına inanmak isterim. Ama muhtemelen deist olduğunu tahmin ediyorum. Ama sıradan bir deist değil, İslam’ın temsil ettiği inanç ve yaşam kurallarıyla mücadele etmiş amansız bir deist.

Uğruna kalem oynatılması gereken hakikat neymiş elbette ölüm komasına girdiğinde anlamıştır. Anlamıştır da ne fayda.

TÖVBE ETMİŞ OLABİLİR Mİ?

İnanın birisi çıkıp da bana Ali Sirmen’in son dönemlerinde tövbe ettiğini; hatta Allah’a, ahiret hayatı ve sorgulamasına iman eden bir adam olarak can verdiğini söylese, bundan nasıl mutlu olacağımı  anlatamam. Keşke böyle durum olsaydı,

O DA YORULMUŞTUR

Ali Sirmen olmak kolay mı? Çalıştı, çabaladı ve yaşamı boyunca mücadele etti, sonucunda bir ömür tüketti. Beş yaş küçüğü olan ben bile yorulduğuma göre onun da kesinlikle tam bir hayat yorgunu olduğunu söyleyebilirim.

Ali Sirmen’in ölüm haberini okurken Allah’ın insanlığa son mesajlarını içeren Kur’ân’ın Ğaşiye suresinin ilk ayetlerini hatırlayınca derinden sarsıldığımı hissettim:

Geldi mi sana her yanı ve herkesi kavrayıp kaplayacak  o büyük felâket plan Kıyamet’in haberi?

O gün bazı kişiler, ümitleri sönük ve bitik olacaklar.

Onlar çalışıp çabalamışlar, zahmete girip yorulmuşlardır.

Ama pek kızgın olan  ateşe atılırlar.”

Tam bir istirahati hak ettim derken kaçıp durulan ölüm çıkagelir ve bununla birlikte azab getirir. Artık hiçbir aracınız ve yardımcımız da yoktur.

CELAL ŞENGÖR, RAHMİ TURAN ve BENZERLERİ

Nedense birden aklıma hayat yorgunları Celal Şengör, Rahmi Turan ve benzerleri geldi. Ve üzerime  karanlıklar çökerken ışık ve ümit saçan ayetleri ile Kur’ân imdadıma yetişti. Ve erdirdiği iman nimetinden  ötürü bir kez daha Rabbime hamdettim.

Evet Ali Sirmen ve onun gibiler de yoruldu. Ve biz de yorulduk ama…

Ey İman edenler! Çatıştığınız karşıt toplumu izlemekte ürkek ve gevşek davranmayın. Eğer siz yorulup sıkıntı ve elem sçekiyorsanız, onlar da sizin çektiğiniz yorgunluğu sıkıntı ve elemi çekiyorlar; fazladan siz onların Allah’tan umut edemedikleri şeyleri Cennetleri umut ediyorsunuz. Allah her şeyi bilendir, her hükmünde tam isabet edendir.” (Nisa 104)

“İman eden, fıtrat ve İşlam çizgisinde güzel işler yapanlar Cennetlerde olacak ve orada ebediyen kalacaklardır.” (Bakara 82)

Akıl insanlara kullanmaları için verilmiştir. Kullanmayanlar bedelini  Cehennem ile öderler. Bu tipler ölümü ve ölüm ötesini uzak görürler ama yanıbaşlarında olduğunu hissedemezler.

AJİ RIZA DEMİRCAN

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.