islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5244
EURO
34,8507
ALTIN
2.485,62
BIST
9.553,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Aliyev: Barış Ancak İşgalin Sona Ermesiyle Olur

Aliyev: Barış Ancak İşgalin Sona Ermesiyle Olur

Mirat Haber Ajansı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Perşembe günü yaptığı açıklamada, sürdürülebilir uluslararası barış ve güvenliği sağlamanın tek yolunun işgale son vermek olduğunu söyledi. Aliyev, Dağlık Karabağ’ın tartışmalı bölgesine değinerek, Azerbaycan topraklarının %20’sinin yaklaşık 30 yıldır Ermeni işgali altında kaldığını söyledi. Ermenistan’ın işgal altındaki topraklarda Azerbaycan halkına karşı etnik temizlik yaptığının uluslararası toplum tarafından tartışılmaz olduğunu söyledi. Tüm Azeriler işgal altındaki topraklardan zorla sınır dışı edildiğini, Ermenistan’ın ayrıca Azerbaycanlı sivillere karşı bir dizi savaş suçu ve insanlık suçu işlediğini söyledi. Ermenistan’ın bu topraklarda suçlu, terörist bir kukla rejimi, Azerbaycan topraklarının işgali sorumluluğunu gizlemek için yarattığını ve bugüne kadar asker ve sivilleri öldüren ateşkesi eşit şekilde frenlemeye devam ettiğini söyledi. Aliyev ayrıca saldırgan bir devlet olarak Ermenistan’a uluslararası yaptırım çağrısında bulundu.

Aliyev, koronavirüs salgını ile ilgili olarak, Azerbaycan’ın virüsün yayılmasını durdurmak için zamanında ve gerekli önleyici tedbirleri aldığını kaydetti. Azerbaycan’daki sağlık altyapısı, geçtiğimiz 17 yılda inşa edilen veya tamamen yenilenen yaklaşık 700 hastane ve sağlık tesisi ile önemli ölçüde geliştirildi ve yenilendi. Koronavirüsle mücadele için dayanışma çağrısında bulundu ve pandemi sonrası dönem için BM’nin rolünü ve bütünlüğünü artırmak için reformlar önerdi. Bu önerisiyle de Recep Tayyip Erdoğan’ın ve BM yeni genel kurul başkanı Volkan Vural’ın reform çabalarına destek verdi. Güvenlik Konseyi kararlarının yerine getirilmemesi, Birleşmiş Milletler’in itibarını zedeliyor. BM Güvenlik Konseyi kararları için uygulama mekanizmaları oluşturulması gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.