Dünya

Alman Ordusunun Köpekleri Korona Eğitiminde

Mirat Haber Ajansı

Der Spiegel’in Pazartesi günkü haberine göre Alman ordusu, koku tespit köpeklerini insanlarda koronavirüsü tespit etmek için eğitiyor. Alman ordusunun ve Veteriner Hekimliği Üniversitesi Vakfı’nın ortak projesi. Batı Alman kasabası Ulmen’deki ordunun K9 Köpek Eğitim Merkezi’nde bulunan koku tespit köpekleri, insan tükürüğündeki koronavirüs enfeksiyonlarını tespit etmek için eğitiliyor.

Bilimsel çalışma için 10 cins köpek, çoban, İspanyol ve av köpeği pilot olarak alındı. Korona projesinin temeli, koklayıcı köpeklerin sadece bir kokunun moleküler bileşiminden patlayıcıları veya ilaçları tespit etmekle kalmayıp, aynı zamanda çeşitli kanser türlerini ve yakın şeker hastalarının hipoglisemisini koklayabilmeleriydi. Çalışmaya katılan Alman araştırmacılar projenin olumlu bir sonucunu bekliyorlar.

Patlayıcıları, uyuşturucuları ve mayınları tespit etmek için kullanılan en az 300 Alman askeri köpeği bulunuyor. Bununla birlikte, köpeklerin enfekte olma riski de var. Nadir durumlarda, iki yeni çalışma, virüsün insanlardan hayvanlara da bulaşabileceğini gösterdiğinden, evcil hayvanlar virüsü de etkileyebilir. Bununla birlikte, köpekler ABD, Finlandiya ve İngiltere gibi diğer ülkelerde de COVID-19’u tespit etmek için eğitilmektedir. Tükürüklere ek olarak, virüs idrar ve ter yoluyla da tespit edebiliyorlar.

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

14 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar Biyografisi Yahya Sinwar (Arapça: يحيى السنوار, D.T 1962), Yehya Sinwar olarak da bilinir,…

14 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze'de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı Gazze Şeridi'nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde Gazze Şeridi'ndeki…

15 saat ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE “Kabir Azabı”

15 saat ago
  • Gündem

BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİM LAİKLİĞE AYKIRIDIR

Önce 17 Mayıs 2024 tarihli haberi okuyalım: {Başörtülü Hakimeyi reddetti... Gerekçe Laikliğe aykırılık. Ankara 1'inci…

16 saat ago
  • Gündem

PUT KRAVAT

Odatv yazarlarında Hurrem Elmascı Cumhurbaşkanımızın taktığı son kravatın desenlerini pek beğenmiş ve sırası gelmişken kravatın…

17 saat ago