islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
ALTIN
2.455,36
BIST
9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Alman Ordusunun Köpekleri Korona Eğitiminde

Alman Ordusunun Köpekleri Korona Eğitiminde

Mirat Haber Ajansı

Der Spiegel’in Pazartesi günkü haberine göre Alman ordusu, koku tespit köpeklerini insanlarda koronavirüsü tespit etmek için eğitiyor. Alman ordusunun ve Veteriner Hekimliği Üniversitesi Vakfı’nın ortak projesi. Batı Alman kasabası Ulmen’deki ordunun K9 Köpek Eğitim Merkezi’nde bulunan koku tespit köpekleri, insan tükürüğündeki koronavirüs enfeksiyonlarını tespit etmek için eğitiliyor.

Bilimsel çalışma için 10 cins köpek, çoban, İspanyol ve av köpeği pilot olarak alındı. Korona projesinin temeli, koklayıcı köpeklerin sadece bir kokunun moleküler bileşiminden patlayıcıları veya ilaçları tespit etmekle kalmayıp, aynı zamanda çeşitli kanser türlerini ve yakın şeker hastalarının hipoglisemisini koklayabilmeleriydi. Çalışmaya katılan Alman araştırmacılar projenin olumlu bir sonucunu bekliyorlar.

Patlayıcıları, uyuşturucuları ve mayınları tespit etmek için kullanılan en az 300 Alman askeri köpeği bulunuyor. Bununla birlikte, köpeklerin enfekte olma riski de var. Nadir durumlarda, iki yeni çalışma, virüsün insanlardan hayvanlara da bulaşabileceğini gösterdiğinden, evcil hayvanlar virüsü de etkileyebilir. Bununla birlikte, köpekler ABD, Finlandiya ve İngiltere gibi diğer ülkelerde de COVID-19’u tespit etmek için eğitilmektedir. Tükürüklere ek olarak, virüs idrar ve ter yoluyla da tespit edebiliyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.